marec 22, 2024

Nova Mlečna kraljica je Korošica Alenka Gradišnik

Mlekarna Celeia je okronala 17. Mlečno kraljico Zelene Doline Slovenije. Edinstven naziv je prejela Alenka Gradišnik, 24-letna študentka Biotehniške fakultete in bodoča mlada prevzemnica domače kmetije.

S prevzemom naziva je pred novopečeno Mlečno kraljico pomembna naloga. (Foto: Mlekarna Celeia)

Nova Mlečna kraljica Alenka Gradišnik prihaja s Prevalj na Koroškem. Ob svojem nastopu je žirijo navdušila s samostojnostjo in delavnim zanosom, saj tudi sama prihaja s 60 hektarjev velike kmetije, kjer se ukvarjajo s prirejo mleka. Za vsa kmečka opravila poprime tudi sama, saj bo nekoč prevzela domačo kmetijo in nadaljevala družinsko tradicijo lokalne prireje mleka. Trenutno zaključuje študij na Biotehniški fakulteti, smer živinoreja. S prevzemom naziva je pred njo pomembna, celoletna naloga promocije mlečnih izdelkov Zelene Doline, zdravega načina življenja in slovenske prireje mleka. 

(Foto: Mlekarna Celeia)

Alenka Gradišnik je kot 17. Mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije prejela tudi obleko znane modne oblikovalke Maje Štamol Droljc, 1-letno uporabo avtomobila blagovne znamke Peugeot, v sodelovanju z Zelenimi Dolinami pa bo predstavila svoj kraljevi mlečni desert. Novo Mlečno kraljico je poklical Silvester, pogovoru prisluhnite spodaj. (KK)