marec 31, 2023

Nova mlečna kraljica je Šentjurčanka

Mlekarna Celeia je okronala že 16. mlečno kraljico Zelene Doline Slovenije. Laskavi naslov je po izboru izmed 43 prijavljenih deklet iz vse Slovenije pripadel 19-letni Alini Zupanc iz Vodruža pri Šentjurju.

Novi mlečni kraljici Zelene Doline Alini Zupanc je krono predala dosedanja, 15. mlečna kraljica Aleksandra Matan. (Foto: Mlekarna Celeia)

Alina Zupanc je veterinarska tehnica in študentka Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani. Prihaja z majhne kmetije, tako da sta ji bili ljubezen do živali in domače zemlje položeni v zibelko. Kot je po kronanju povedala vodja strateškega marketinga v Mlekarni Celeia Tjaša Kobal Anžur, jih je Alina navdušila s svojo komunikativnostjo, izvirnostjo idej za predstavitev izdelkov, odgovornim odnosom do dela in spoštovanjem tradicije slovenskih kmetij.

19-letno Šentjurčanko, poleg siceršnjih obveznosti, zdaj čaka še celoletna aktivna promocija slovenske predelave mleka in odličnih mlečnih izdelkov za zdrav in zadovoljen vsakdan. »Naziv mi pomeni nekaj novega, zanimivega in predstavlja uresničitev mojega zastavljenega cilja. Veliko mi pomeni tudi podpora moje družine in prijateljev. Veselim se novih stvari, novih poznanstev in sodelovanja na različnih področjih,« je dejala nova mlečna kraljica, ki ji je krono izročila dosedanja kraljica Aleksandra Matan. (NS)

Nova mlečna kraljica Zelene doline Alina Zupanc in direktor Mlekarne Celeia Vinko But.