september 5, 2022

Občina Rogatec proslavila občinski praznik

V občini Rogatec so na sobotni slavnostni seji občinskega sveta podelili letošnja občinska priznanja. Najvišje priznanje, plaketo občine, je za uspešno delo prejelo podjetje GOL. Priznanje občine je dobil podjetnik Yau Simon Koffi, denarno nagrado pa Mladinsko društvo Rogatec.

To so letošnji občinski nagrajenci občine Rogatec z županom Martinom Mikoličen in podžupanjo Mojco Šmit. (Foto: Jože Strniše)

Občina Rogatec je v soboto na slavnostni seji občinskega sveta na dvoru Strmol s podelitvijo občinskih priznanj proslavila letošnbji občinski praznik. Župan Martin Mikolič je občanom, ki so pomembno zaznamovali razvoj in utrip občine, podelil plaketo, priznanje in denarno nagrado občine. Najvišje priznanje, plaketo občine, je prejelo podjetje GOL d.o.o., ki je najbolj prepoznavno preko svojih štirih poslovnih enot, specializiranih športnih trgovin, »Golgeter shop«, in sicer v Rogaški Slatini, Ljubljani, Mariboru ter Murski Soboti. "Podjetje z okoli 20 zaposlenimi je z dosedanjim uspešnim delovanjem pomembno prispevalo h gospodarskemu razvoju ter promociji občine Rogatec. Prav tako se podjetje zaveda tudi potreb domačih športnih društev, ki jim večkrat daruje športno opremo ali pomaga na kakšen drugi način," je ob podelitvi izpostavil župan Martin Mikolič.


Plaketo občine je na slovesnosti prevzel lastnik podjetja GOL d.o.o. Bruno Krklec. (Foto: Jože Strniša)

Priznanje občine Rogatec je letos prejel nekdanji športnik-nogometaš, sedaj športni trener in uspešni podjetnik Yau Simon Koffi, ki je s svojim podjetjem K. SIMONFIT prav tako veliko prispeval k promociji občine Rogatec. 

Denarne nagrade v višini tisoč evrov pa se je razveselilo Mladinsko društvo Rogatec. Društvo je v zadnjih letih občino oživilo z različnimi dogodki, ki so povezali ne samo mlade, temveč vse generacije. (SP)


Slovesnostna seja ob občinskem prazniku občine Rogatec je bila letos na dvorcu Strmol. (Foto: Jože Strniša)