december 7, 2023

Rogatec in Hum na Sotli razkrila načrte za silvestrovanje!

Občini Rogatec in Hum na Sotli sta predstavili dogodke ob prazničnem decembru in skupno silvestrovanje, ki bo na prazničnem trgu v Rogatcu. Dogodek je navdihnjen z izjemnim odzivom občanov z obeh strani Sotle ob lanskem vstopu Hrvaške v schengenski prostor in skupnim praznovanjem takratne novoletne prelomnice.

Trg v Rogatcu bo skozi ves december prizorišče raznolikih prazničnih dogodkov. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)

Aplavz v Rogatcu, ognjemet v Humu na Sotli!
Občina Rogatec in občina Hum na Sotli sta na današnji novinarski konferenci, na dvorcu Strmol v Rogatcu, predstavili praznične programe v obeh občinah. Poleg tega sta razkrili načrte za skupno silvestrovanje na prazničnem trgu v Rogatcu. Lani so prebivalci na obeh strani meje že skupaj praznovali ob vstopu Hrvaške v schengen, vendar je bilo takratno silvestrovanje spontano. Letos pa se na pobudo občanov obeta organizirano praznovanje, razlaga rogaški župan Martin Mikolič:

Mikolič pravi, da bo osrednje prizorišče silvestrovanja trg v Rogatcu, kjer bo za zabavo poskrbela glasbena skupina Aplavz. Poleg tega načrtujejo tudi skupno zdravico in spektakularen ognjemet, ki bo na hrvaški strani v Humu na Sotli.



Na novinarski konferenci ob predstavi prazničnega programa: župan Rogatca Martin Mikolič in predstavnica Huma na Sotli. (Foto: Radio Štajerski val)

Razcvet prazničnega trga: dogodki za vse generacije
V čudovito okrašeno trško jedro bodo obiskovalce skozi ves december vabile številne praznične aktivnosti, ki bodo trajale vse do začetka januarja, napoveduje župan Mikolič:

To soboto bo v tgu Rogatec Miklavževanje za otroke, v nedeljo pa lahko praznični Rogatec doživite s krajevnimi skupnostmi in društvi občine Rogatec. Podrobnejši program prireditev, ki sledijo v nadaljevnaju decembra, si oglejte TUKAJ. (SP)

Praznične lučke so v Rogatcu zasvetile minuli konec tedna, ko so prižgali tudi prvo adventno svečko. (Foto: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec)

Galerija slik