avgust 31, 2023

Rogatec se ob prazniku veseli dosežkov izjemnih posameznikov

Priznanja bodo podelili ob prazniku to soboto

Znani so letošnji občinski nagrajenci občine Rogatec. Župan Martin Mikolič bo na sobotni slavnostni seji podelil plaketo, priznanje in denarno nagrado občine. Najvišje priznanje, plaketo občine, bo prejel Rok Mordej, za izjemne dosežke in prispevke v futsalu.

Rok Mordej si je za izjemne dosežke v športu prislužil plaketo občine. (Foto: NZS Futsal)

Izjemen športnik z izjemnimi dosežki: Rok Mordej
Na svečani seji ob prazniku občine Rogatec bo osrednji del dogodka namenjen občinskim nagrajencem, ki bodo prejeli občinska priznanja. Med njimi izstopa športnik Rok Mordej, ki bo prejel plaketo občine za izjemne dosežke v futsalu. Mordej je predan športnik, čigar izjemni dosežki so pustili trajen pečat v skupnosti. Kot kapetan Futsal kluba Dobovec je ključno prispeval k šestim zaporednim naslovom državnih prvakov, šestim naslovom pokalnih zmagovalcev in osvojitvi dveh superpokalnih lovorik. Poleg tega je dosegel uspehe tudi na mednarodni ravni, kot dokaz svoje vrhunske kakovosti in pripadnosti reprezentanci. Njegova prisotnost je pomembno zaznamovala štiri evropska prvenstva. Njegova vrednota se odraža v predanosti, trudu in odličnosti, ki so prepoznani ne samo v skupnosti, temveč tudi širše. Za vzor uspeha, predanosti in vztrajnosti si zasluži plaketo občine, razlaga župan Rogatca Martin Mikolič.


Rok Mordej je s sodelovanjem na štirih evropskih prvenstvih s svojo prisotnostjo in predstavami postavil Slovenijo na športni zemljevid Evrope. (Foto: NZS Futsal)

Vodstvena vloga v planinstvu: Priznanje za Harolda Križanca
Priznanje občine bo prejel Harold Križanec, dolgoletni član Planinskega društva Sloga Rogatec, ki je s svojo vodstveno vlogo ključno prispeval k razvoju planinstva v občini in širše. Križanec, član rogaških planincev od leta 1974, je igral ključno vlogo v planinski skupnosti. Njegovo delo med leti 1999-2004 kot načelnik mladinskega odseka in kot tajnik Planinskega društva "Sloga" Rogatec med leti 2002-2004 je bilo zaznamovano s predanostjo in organizacijskimi sposobnostmi. Kot predsednik društva od leta 2004 naprej je postal gonilna sila razvoja planinstva v občini. Njegovo strokovno znanje na področju planinstva je omogočilo članom in ljubiteljem narave učenje varnega gibanja v gorah ter razvijanje orientacijskih spretnosti. Njegova priznanja, srebrni in zlati častni znak Planinske zveze Slovenije, potrjujejo njegovo izjemno dediščino v planinstvu, pojasnjuje župan Mikolič.



Harold Križanec je z vztrajnostjo, strokovnostjo in vodstvenimi sposobnostmi postal gonilna sila razvoja in napredka planinske skupnosti v občini Rogatec in širše. (Foto: PD Sloga Rogatec)

20 let likovnega ustvarjanja: Nagrada Društvu likovnikov Rogatec
Denarna nagrada občine Rogatec v višini tisoč ervov pa bo podeljena Društvu likovnikov Rogatec ob praznovanju njihove 20-letnice delovanja. Društvo, z 12 člani, se intenzivno ukvarja z likovno dejavnostjo, v slikarski in kiparski sekciji, kjer uporabljajo glino, kamen in les. Člani društva so razvili visoko raven likovnega izraza in tehničnih spretnosti, kar odražajo v svojih umetniških delih. Poleg tega organizirajo delavnice, tečaje slikanja, oblikovanja gline ter ekskurzije za ogled razstav. Društvo pomembno prispeva h kulturnemu življenju kraja, sodeluje na razstavah doma in tudi v tujini (Ljubljana, Rogaška Slatina, Podčetrtek, Slovenska Bistrica, Vojnik, Krapina, Hum na Sutli), kar priča o njihovi širši vključenosti v likovno skupnost, utemeljuje župan Mikolič.



Člani Društva likovnikov Rogatec organizirajo delavnice in tečaje slikanja ter oblikovanja gline, strokovne ekskurzije in izlete z ogledom razstav doma in v tujini. (Foto: FB Društvo likovnikov Rogatec)

Slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj bo v soboto, 2. septembra, ob 17. uri v dvorani grajske pristave v Rogatcu. (SP)