marec 3, 2021

Objavljen prvi razpis za najem stanovanj v novi celjski soseski

Letošnje poletje bodo prva stanovanja v novi stanovanjski soseski DN 10 v Dečkovem naselju v Celju dobila prve najemnike. Družba Nepremičnine Celje je namreč objavila javni razpis za dodelitev oskrbovanih stanovanj v najem.

Prva stanovanja bodo stanovalce dobila to poletje. (Foto: Radio Štajerski val)

Kot so sporočili iz družbe Nepremičnine Celje, gradnja prve faze nove stanovanjske soseske DN 10 v Dečkovem naselju dobro napreduje. Spomnimo, naložbo družba uresničuje skupaj s celjsko občino, več o njej pa si lahko preberete tukaj. Objavljen je že prvi razpis za dodelitev oskrbovanih stanovanj v najem. „Z razpisom bodo podeljena oskrbovana stanovanja, grajena skladno s Pravilnikom o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev oskrbovanih stanovanj za starejše ter o načinu zagotavljanja pogojev za njihovo obratovanje,“ so sporočili iz Nepremičnin Celje.


V novi soseski DN 10 bo, ko bo končana, šest večstanovanjskih objektov, v njih bo skupaj več kot 140 novih stanovanj.

Družba na razpisu ponuja 14 oskrbovanih stanovanj, primernih za eno oziroma dve osebi, ki bodo najemnikom oddana za nedoločen čas. Najemnine se razlikujejo glede na velikost in strukturo stanovanj. „Družba bo prevzela stroške upravljanja stanovanj, rezervnega sklada, zavarovanja in investicijskega vzdrževanja stanovanj ter skupnih prostorov. Bodoči najemniki bodo nosili stroške najema, opreme stanovanj, rednih obratovalnih stroškov stanovanj in socialno varstvene oskrbe. Kopalnice stanovanj so arhitekturno prilagojene, vsi stanovalci pa imajo v pritličju tudi opremljen skupni prostor za druženje,“ so zapisali v sporočilu za javnost. Razpis, podrobnosti o njem najdete tukaj, je odprt do 16. aprila. Prve ključe bodo novim najemnikom razdelili že to poletje. (NS)