julij 27, 2023

Oblačila iz druge roke? Zakaj pa ne!

Izmenjevalnica oblačil v Rogaški Slatini

V Rogaški Slatini je bil to dopoldne zanimiv dogodek, na katerem ste lahko z oblačili iz druge roke osvežili svojo garderobo.

Prvo Izmenjevalnico oblačil v Rogaški Slatini so pri kulturnem domu pripravili to dopoldne. (Foto: Štajerski val)

Razvojna agencija Sotla v sodelovanju z društvom Aktivna mladina slatnska in Centrom ponovne uporabe Rogaška Slatina organizira izmenjevalnico oblačil. Gre za dogodek, ki spodbuja krožno gospodarstvo in izpostavlja predvsem področje tekstilnega sektorja. Na druženju ob kavi ste lahko izmenjali oblačila, se pogovorili o pomembnosti ponovne uporabe, predstavnici Razvojne agencije Sotla sta predstavili rezultate projekta Circular economy in practice in udeležence spodbudile k uporabi novih orodij na poti do izzivov krožnega gospodarstva. Zakaj je to pomembno in zakaj ima mnogo ljudi pred rabljenimi oblačili še vedno predsodke, je Jasmina Levičar med drugim povprašala vodjo projektov na Razvojni agenciji Sotla Anito Čebular:

Prva Izmenjevalnica oblačil je bila to dopoldne pri Kulturnem centru Rogaška Slatina. Utrinke z dogodka si poglejte v galeriji. Organizatorji pa napovedujejo, da jih bodo še pripravili. (NS)

Galerija slik