marec 26, 2024

Obnovljena Vila Vodnikova v Celju čaka stanovalce

Zaključena je obnova in rekonstrukcija Vile Vodnikova 14 v Celju. V objekt, ki je zavarovan kot kulturna dediščina, so uredili 12 oskrbovanih stanovanj. Javni razpis za dodelitev stanovanj je v teku, stanovalcem naj bi ključe razdelili še pred poletjem.

Objekt iz leta 1880 je zasijal v osveženi podobi. (Foto: Štajerski val)

Družba Nepremičnine Celje, ki je v lasti Mestne občine Celje, je dopoldne slavnostno obeležila zaključek projekta oskrbovanih stanovanj, ki ga je uresničevala zadnje leto. Kot pravi direktor Primož Brvar je bil precej zahteven:


Stavba je zavarovana kot kulturna dediščina. (Foto: Štajerski val)

Objekt je v neposredni bližini Zdravstvenega doma Celje, celjske bolnišnice, lekarne, trgovine, bančnih, upravnih in drugih storitev, stanovanja so namenjena bivanju starejših občanov.


Štiri stanovanja so namenjena dvočlanskim gospodinjstvom, ostalih osem pa bivanju ene osebe. (Foto: Štajerski val)

Upravičenci morajo ob tem izpolnjevati še nekatere druge pogoje javnega razpisa, ki je objavljen še do 12. aprila. Cene za najem oskrbovanih stanovanj se bodo gibale od okoli 250 evrov za najmanjša in do okoli 350 evrov za največja stanovanja. Ključe bodo novim stanovalcem razdelili še pred poletjem. V galeriji si poglejte nekaj fotografij prenovljenega objekta. (NS)