marec 28, 2023

Osnovna šola Lesično v družbi najbolj digitalnih

Sedem slovenskih osnovnih in srednjih šol je prejelo status evropske digitalne šole - za odličnost pri digitalnem poučevanju in učenju. Ena od prejemnic je Osnovna šola Lesično.

Del zaposlenih je dokazilo o statusu evropske digitalne šole prevzelo na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje. (Foto: FB OŠ Lesično)

»Da bi prejele nagrado, morajo šole dokazati celovit pristop k digitalizaciji izobraževanja in šolsko digitalno strategijo, predložiti dokaze, kako digitalna tehnologija izboljšuje učenje, in zavezanost stalnemu strokovnemu razvoju učiteljev,« razlagajo na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, ki podpira projekt.

Status evropske digitalne šole so prejele Osnovna šola Lesično, Osnovna šola Blanca, Osnovna šola Brežice, Osnovna šola Rada Robiča Limbuš, Osnovna šola Beltinci, Strokovna gimnazija Šolski center Kranj in Strokovno izobraževalni center Brežice.

»Pomembno je, da si ne zatiskamo oči pred digitalno tehnologijo, ampak, da osmislimo njeno rabo, saj nas spremlja na vsakem koraku. To pa nudi šoli priložnost ustvariti učna okolja opremljena s tehnologijo za podporo in izboljšanje procesa poučevanja in učenja, hkrati pa izziv. Izziv, uporabiti jo pravilno in v pravi meri,« pravi vodja projekta na Osnovni šoli Lesično Lidija Kotnik Klaužer, ki ob tem poudarja, da digitalizacija iz šol nikakor ne bo izpodrinila zvezkov in učbenikov.

V projektu Osnovne šole Lesično so sicer sodelovali učenci tretje triade, prav tako vsi učitelji in vodstvo šole. Podrobneje lahko o aktivnostih in pomenu projekta Lidiji Kotnik Klaužer prisluhnete v spodnjem posnetku, z njo se je pogovarjala Jasmina Levičar:



(Foto: FB OŠ Lesično)