november 16, 2022

Otroci v Rogatcu so dobili novi vrtec

V Rogatcu so včeraj v družbi predsednika republike Boruta Pahorja slovesno odprli novi vrtec. V njem je prostora za 100 otrok.

Glavni material novega vrtca v Rogatcu je les. (Foto: Štajerski val)

Novi vrtec v Rogatcu, ki je skoraj ničenergijski objekt, so zgradili kot prizidek k Osnovni šoli Rogatec. Naložba je stala dobra 2,2 milijona evrov, financirali so jo šolsko ministrstvo, Eko sklad in občina Rogatec. Ravnateljica Osnovne šole Rogatec, pod okriljem katere je tudi vrtec, Alenka Virant o pridobitvi pravi:

V novem vrtcu je poleg šestih igralnic tudi razdelilna kuhinja, dobili pa so tudi prostore, ki jih v starem vrtcu ni bilo:


Prireditev je bila v športni dvorani, kjer je dovolj prostora za vse obiskovalce. (Foto: Štajerski val) 

Pred naš mikrofon smo ujeli tudi nekaj otrok, ki so v novem vrtcu od ponedeljka. Kako jim je všeč?

Pahor otrokom podaril zbirko Ele Peroci
Na odprtju vrtca je bil tudi predsednik republike Borut Pahor. »Tudi to je eden od razlogov, da je Slovenija v vrhu držav, najbolj prijaznih otrokom,« je dejal in poudaril, da je odgovornost odraslih narediti vse, kar je v njihovi moči, da bodo otroci živeli v miru in varnosti ter imeli pogoje, v katerih bodo lahko razvijali svoje številne talente in izpolnili svoje sanje. Ob tem je še pozval k skrbi za medčloveške odnose. »Če bodo naši otroci videli, da se odrasli znamo pogovarjati mirno in strpno, da imamo razlike med nami in da to ni greh, ampak nekaj zelo dragocenega, če bodo videli, da znamo te razlike presegati, ne bodo živeli samo v lepem in urejenem, ampak tudi v strpnem okolju, kjer bodo zrasli v svobodne osebnosti, ki bodo našo domovino peljale naprej,« je povedal. Otrokom je ob odprtju vrtca podaril zbirko Ele Peroci Med pravljice. (AD, KŽ)

Galerija slik