september 12, 2020

Plaketa občine Podčetrtek podjetju Jelenov greben

Na včerajšnji slavnostni seji ob prazniku občine Podčetrtek so bili v ospredju letošnji občinski nagrajenci. Najvišje priznanje, plaketo občine, je za dolgoletno uspešno promocijo občine in uspešno podjetniško pot prejelo družinsko podjetje Jelenov greben iz Olimja.

Nagrajenci občine Podčetrtek za leto 2020 z županom Petrom Misjo. (Foto: Jernej Šulc)

Jelenov greben že več kot 30 let
Občina Podčetrtek je na včerajšnji slavnostni seji v Termah Olimia s podelitvijo občinskih priznanj proslavila letošnji občinski praznik. Plaketo občine je župan Peter Misja podelil družinskemu podjetju Jelenov greben iz Olimja, ki je na svojem posestvu ustvarilo eno najpomembnejših destinacij občine Podčetrtek. Za dolgoletno uspešno promocijo občine in uspešno podjetniško pot je plaketo občine prevzel Borut Ježovnik. In na kaj je na svoji več kot 30 letni podjetniški poti najbolj ponosen?

"Gostom je v začetku razvoja kmetiie gostoljubna mama Anica pripravljala šampinjone na razne načine in dobil se je tudi jelenji golaž. Iz starega hleva so preuredili današnie Gostišče Jelenov greben. Domača kuhinja je bila že od nekdaj prepoznavna po divjačinskih in gobjih specialitetah, vse skozi pa so kulinarična ponudba dopolnjuje z vedno novimi, predvsem domačimi kuharskimi mojstrovinami. Svojo dejavnost so dopolnili s sobami in apartmaji, Penzion "Rebeka in Karolina", poimenovanem po prvih dveh hčerah. Med penzionoma so dodali še prelep wellness Lara, kjer sta na voljo dva jacuzzija, dve savni. udobni ležalniki in dih jemajoč razgled,« so zapisali predlagatelji plakete in dodali, da se vsak družinski član in zaposleni trudijo, da doprinesejo k temu, da se vsak obiskovalec na Jelenovem grebenu vedno počuti dobrodošlo. 

 Družina Ježovnik, župan Peter Misja in voditelj slavnostne seje Darko Pepevnik. (Foto: Radio Štajerski val)

Ani Koprivc priznanje občine
Priznanje občine je prejela Ana Koprivc, za dolgoletno uspešno delo na humanitarnem in družbenem področju. "Ana Koprivc je večkratna občinska svetnica, ustanoviteljica Karitas-a v lastni župniji sv. Ema, podpredsednica medobčinske obsoteljske Karitas, dolgoletna tajnica župnijskega pastoralnega sveta pri sv. Emi - vrsto let je bila katehetinja in je poučevala verouk. Na koncu naj pripomnimo, da je bila vsa leta kot občanka aktivna na vseh ravneh dela in življenja in si tako priznanje zasluži," so navedli predlagatelji. Koprivčeva ob podelitvi priznanja ni skrivala zadovoljtstva:

 Dobitnica proznanja Ana Koprivc z županom Petrom Misjo. (Foto: Radio Štajerski val)

Planincem iz Pristave pri Mestinju denarna nagrada
Denarne nagrade občine Podčetrtek pa se je razveselilo Planinsko društvo Pristava pri Mestinju, za dolgoletno uspešno delovanje društva na območju Podčetrtka. "Planinsko društvo Pristava od ustanovitve dalje aktivno deluje na vzgoji mladine, aktivni vlogi planinstva starejših, v zadnjem času pa še posebej kot dober promotor turizma. Mnogo prostovoljnega dela so opravili pri gradnji koče Šmarnica, označbah planinskih poti in pri gradnji stolpa. Z dežurstvi na koči in pri stolpu nudijo servis obiskovalcem. S prostovoljnim delom in promocijo občine so zgradili kiosk ob stolpu, ki z domiselno arhitekturo dopolnjuje videz turističnega bisera na Rudnici,» so zapisali predlagatelji denarne nagrade in dodali, da je delovanje Planinskega društva Pristava pomembno za razvoj planinstva, za izvajanje prostovoljnega dela in deluje kot del civilne družbe, v javnem interesu. (SP)

 Predsednik Planinskega društva Pristava pri Mestinju Stanko Drofenik ob prevzemu denarne nagrade. (Foto: Jernej Šulc)