februar 4, 2023

Po izobrazbo za farmacevtskega tehnika in biotehnologa v Celje

Šolsko ministrstvo je, kot je znano, objavilo razpis za vpis novincev v srednje šole v novem šolskem letu. V Savinjski regiji je v srednjih šolah razpisanih nekaj več kot 3.300 mest. Nekaj programov bo v prihodnjem šolskem letu novih, dva tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje.

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje bodo v novem šolskem letu izobraževali tudi v programih farmacevtski tehnik in tehniška gimnazija, smer biotehnologija. (Foto: Radio Štajerski val)

Med šolami na Celjskem bo imela v novem šolskem letu dva nova programa Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, ki bo izobraževala farmacevtske tehnike, novost pa je tudi program tehniška gimnazija, smer biotehnologija. Ravnatelj Iztok Leskovar, sicer tudi vodja aktiva ravnateljev celjskih srednjih šol:

O programu farmacevtskih tehnik razlaga:

Pri programu tehniška gimnazija, smer biotehnologija, pa pravi:

Glede vpisnih mest Leskovar pojasnjuje:

Kako pa bodo na šoli za nova programa zagotovili kader?

Sicer pa se tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, kot drugje, pospešeno pripravljajo na prihajajoče informativne dneve, ki bodo 17. in 18. februarja in ko bodo bodočim dijakom predstavili tudi ostale izobraževalne programe. (NS)