februar 15, 2024

Po pustu post in preproste jedi

Na včerajšnjo pepelnično sredo smo vstopili v postni čas. To je obdobje, ko se bo marsikdo odpovedal kakšni razvadi, naj bo to alkohol ali pa bogata hrana. Te je bilo zlasti v minulih dneh, ko so nas obkrožali krofi in druge sladke dobrote, zares veliko. Mi smo poiskali nekaj idej za preproste jedi, s pomočjo katerih bomo očistili telo, hkrati pa se spomnili tudi kulinarične preteklosti.

Recepte za preproste jedi najdete tudi v knjige o Šentjurski kulinariki. (Foto: Tanja Gobec)

Aleksandar Radić je za nasvet o preprostih jedeh poklical Šentjurčanko Tanjo Gobec, ki je na tem področju kulinarično zelo dobro podkovana. Z nami je delila nekaj idej za pripravo jedi s preprostimi sestavinami, ki so tudi sezonske in jih v tem času najdemo v naših shrambah, kleteh in hladilnikih. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. (NS)