Po Šentjurju z izposojenimi kolesi

11.02.2020

Tudi pri občini, mimo katere vodi kolesarska steza, bo ena od postaj za izposojo javnih koles. (Foto: Štajerski val)

V Šentjurju bodo letos dobili sistem izposoje javnih koles. Predvidoma spomladi bodo vzpostavili štiri postaje, na njih si bo mogoče sposoditi navadno ali pa električno kolo.

Sistem izposoje javnih koles v Šentjurju bo kompatibilen s sistemom, ki so ga že vzpostavili v ostalih občinah. To pomeni, da si boste lahko kolo na primer izposodili v Šentjurju, vrnili pa ga v Celju, Žalcu, Štorah, Laškem, Slovenskih Konjicah ali Zrečah. In kje v Šentjurju bodo postaje?
Vodja oddelka za gospodarstvo na šentjurski občini Mateja Brglez razlaga:

Kasneje bodo, če bo interes, dodali še kakšno postajo, sistem pa bodo razširili še v ostale kraje občine. Postaje bodo uredili predvidoma spomladi.

Kako je s kolesarskimi stezami?
Občina Šentjur je sicer konec lanskega leta v Šentjurju dogradila manjkajoči del kolesarske steze in pešpoti ob potoku Pešnica – od vrtca mimo blokov na Cesti Miloša Zidanška ter od Mestnega trga mimo Resevne do glavne ceste. Zdaj gradi še okoli 150-metrsko povezavo do novega parkirišča pri zdravstvenem domu. Ta steza se bo nato navezala na regijsko kolesarsko omrežje, ki ga v sodelovanju z občinami načrtuje država in ki bo Šentjur povezalo s Štorami in Šmarjem pri Jelšah. A šentjurski župan Marko Diaci pri tem pravi:

Diaci na področju kolesarske infrastrukture napoveduje še kolesarsko stezo Šentjur–Dole–Proseniško, pravi, da občina zanjo že pripravlja projektno dokumentacijo. (AD)
Štajerski val v sliki