februar 11, 2020

Po Šentjurju z izposojenimi kolesi

V Šentjurju bodo letos dobili sistem izposoje javnih koles. Predvidoma spomladi bodo vzpostavili štiri postaje, na njih si bo mogoče sposoditi navadno ali pa električno kolo.

Tudi pri občini, mimo katere vodi kolesarska steza, bo ena od postaj za izposojo javnih koles. (Foto: Štajerski val)

Sistem izposoje javnih koles v Šentjurju bo kompatibilen s sistemom, ki so ga že vzpostavili v ostalih občinah. To pomeni, da si boste lahko kolo na primer izposodili v Šentjurju, vrnili pa ga v Celju, Žalcu, Štorah, Laškem, Slovenskih Konjicah ali Zrečah. In kje v Šentjurju bodo postaje?
Vodja oddelka za gospodarstvo na šentjurski občini Mateja Brglez razlaga:

Kasneje bodo, če bo interes, dodali še kakšno postajo, sistem pa bodo razširili še v ostale kraje občine. Postaje bodo uredili predvidoma spomladi.

Kako je s kolesarskimi stezami?
Občina Šentjur je sicer konec lanskega leta v Šentjurju dogradila manjkajoči del kolesarske steze in pešpoti ob potoku Pešnica – od vrtca mimo blokov na Cesti Miloša Zidanška ter od Mestnega trga mimo Resevne do glavne ceste. Zdaj gradi še okoli 150-metrsko povezavo do novega parkirišča pri zdravstvenem domu. Ta steza se bo nato navezala na regijsko kolesarsko omrežje, ki ga v sodelovanju z občinami načrtuje država in ki bo Šentjur povezalo s Štorami in Šmarjem pri Jelšah. A šentjurski župan Marko Diaci pri tem pravi:

Diaci na področju kolesarske infrastrukture napoveduje še kolesarsko stezo Šentjur–Dole–Proseniško, pravi, da občina zanjo že pripravlja projektno dokumentacijo. (AD)