november 14, 2023

Podčetrtek, Celje in Mozirje so najlepši in najgostoljubnejši

Akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna

Akcija Moja Dežela – lepa in gostoljubna pripravlja Turistična zveza Slovenije. Včeraj so v Novi Gorici v okviru Dnevov slovenskega turizma podelili priznanja najboljšim turističnim destinacijam. Nazivi najlepših in najgostoljubnejših so šli tudi v naše kraje.

Delegacija iz Podčetrtka z gospodarskim ministrom Matjažem Hanom. Podčetrtek redno osvaja turistična priznanja. (Foto: Visit Podčetrtek)

Akcija ima dva dela – spletno glasovanje, kjer najlepše in nagostoljubnejše destinacije izbira širša javnost, ter osrednji del z ocenami strokovne komisije. Te so razkrili na sinočnji slovesnosti.

Destinacije so razdeljene v 11 kategorij. »Ne glede na vremenske kataklizme je državna ocenjevalna komisija letos pregledala 28 mest, 19 mestnih, vaških in trških jeder, 35 izletniških točk, 21 izletniških krajev, 10 mladinskih prenočišč, 18 kampov in glampingov ter 25 tematskih poti, na natečaju pa smo izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise,« pravijo v Turistični zvezi Slovenije. In kako so se odrezali naši kraji?

Med velikimi mesti je slavilo Celje. Župan Matija Kovač je ob zmagi povedal:


Župan Celja Matija Kovač je prevzel zmagovalno priznanje v kategoriji velikih mest, drugi je Koper, tretja Ljubljana. (Foto: Visit Celje) 

Med manjšimi mesti je slavilo Mozirje, ki je zmago pobralo tudi v kategoriji najlepših in najgostoljubnejših trških jeder.

Zmaga je šla tudi v Podčetrtek, ki je razglašen za naj gostoljubnejši in najlepši zdraviliški kraj. Jasmina Levičar se je pogovarjala z direktorjem Turizma Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli Boštjanom Misjo:

Drugo mesto med zdraviliškimi kraji je osvojila Rogaška Slatina, tretje pa Zreče.

V naše kraje je šlo tudi drugo mesto v kategoriji mestnih jeder, v Slovenske Konjice. Šmarje pri Jelšah je tretje med izletniškimi kraji, prav tako tretje mesto pa je osvojila Grajska pot v Podsredi v kategoriji tematskih poti. Komisija je ocenjevala tudi Petrolove bencinske servise, tretje mesto je šlo v Šentjur.
Turistična zveza Slovenije je priznanja podelila v 15 kategorijah. (Foto: Iztok Pipan/TZS)  

In rezultati spletnega glasovanja? V tem sta bila dva zmagovalca iz našega dela države, in sicer Velenje med velikimi mesti ter Laško med zdraviliškimi kraji.

Celotne rezultate najdete TUKAJ. (AD)