april 28, 2019

Podčetrtek kraljestvo vina in čokolade

5. Festival vina in čokolade v Podčetrtku je včeraj navdušil s 60 razstavljalci in raznolikim spremljevalnim dogajanjem, od animacij za otroke, dobrodelnega teka, koncertov Nine Pušlar in skupine Cover Lover, do ustvarjalnih delavnic, modne revije in izbora županovega vina.

Čokolada in vina so v Podčetrtek privabila obiskovalce iz vseh koncev Slovenije. (Foto: Radio Štajerski val)

Pregrehe za vse generacije
60 ponudnikov vina, čokolade in lokalnih dobrot je obiskovalcem na 5. Festivalu vina in čokolade v Podčetrtku ponudilo najboljša kulinarična doživetja, ki jih premorejo. Festival pod okriljem Turizma Podčetrtek je z živahnim spremljevalnim dogajanjem tudi letos pritegnil vse generacije obiskovalcev. Za animacijo najmlajših je skrbela Damjana Golavšek, pozornost je pritegnila modna revija Wine & choco, na dobrodelnem teku so zbirali denar za društvo Debra, ki povezuje bolnike z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo, in njihove bližnje. Za obiskovalce sta bili prav tako zanimivi umetniška predstavitev dela s čokolado izpod rok Blaža Habjana iz Borbona catering in delavnica Simfonija vina in čokolade, ki jo je pripravil Aleksander Bohinc iz šole Sommelier Master Slovenija.

Županovo vino iz Hiše vin Emino
Na festivalu so znova izbrali vino župana občine Podčetrtek. Zmagalo je Emino Cuvee, zvrst virštanjčana, sauvignona in chardonnaya iz Hiše vin Emino iz Imenega. Za Hišo vin Emino, ki deluje pod okriljem Kmetijske zadruge Šmarje, je laskavi naziv le eden v nizu priznanj, s katerimi se v zadnjih letih vse bolj utrjujejo v širšem slovenskem prostoru kot ponudnik kakovostnih vin s pečatom iz Kozjanskega in Obsotelja. Vrhunec obfestivalskega dogajanja je bil zagotovo popoldanski koncert Nine Pušlar, zvečer pa je publiko ogrela še skupina Cover Lover. Direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja ocenjuje, da je prireditev vsega skupaj obiskalo okoli 8000 obiskovalcev. Kaj je magnet za obisk, izveste v spodnjih posnetkih. Nekaj utrinkov, ki pričajo o odličnem vzdušju na 5. Festivalu vina in čokolade, najdete v spodnji fotogaleriji. (SP, LM)

Datoteke

Kaj vam je najbolj všeč?

Zakaj ste prišli ne festival?