junij 17, 2019

Podčetrtek med top 5 turističnimi destinacijami

Podčetrtek je po izboru revije Moje finance med petimi najboljšimi slovenskimi turističnimi občinami. Iz naših krajev so se na 7. mesto uvrstile Brežice, sledita Dobrna na 10. in Rogaška Slatina na 14. mestu. Največji turistični biser Slovenije ostaja Bled.

Olimje z minoritskim samostanom je med najbolj vročimi točkami destinacije Podčetrtek. (Foto: Visit Podčetrtek)

Okoli 400 tisoč nočitev
Revija Moje finance je že četrto leto izbrala 30 turistično najbolj vročih občin. Največji turistični biser je Bled, drugo mesto si delita Bohinj in Bovec, četrta je Kranjska Gora. Iz naših krajev se je najvišje - na peto mesto - uvrstil Podčetrtek. Lestvico so oblikovali tako, da so število prihodov, prenočitev, pobranih turističnih taks in še nekaterih drugih turističnih kazalnikov preračunali na občana. V občini Podčetrtek je sicer v letu 2018 prespalo blizu 120 tisoč gostov, pravi direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja, ki ob tem postreže še z nekaj zavidljivimi številkami:

Vzpodbudno je, da turistično rast v destinaciji Podčetrtek beležijo tudi letos. Največji magnet za turiste so Terme Olimia, ki so v zadnjem letu ustvarile 94% vseh nočitev v občini. Prav tako pritegnejo lepa narava in dobra doživetja. 

 Wellness Orhidelia, že deseto leto najboljši wellnes v Sloveniji. (Foto: Visit Podčetrtek)

Ne vlagajo v beton, ampak v zeleni in aktivni turizem
Župan Podčetrtka Peter Misja pravi, da so dobri poslovni rezultati v turizmu plod dolgoletnega sistematičnega dela in sodelovanja vseh subjektov v občini:

Ob Termah Olimia sta v destinaciji Podčetrtek najbolj vroči točki vas Olimje in številne urejene pešpoti. Misja ob tem izpostavlja, da bodo kmalu bogatejši za še eno novo turistično atrakcijo – razgledni stolp na Rudnici. Njegova postavitev bo zaključena v teh dneh, nanj pa se bomo lahko povzpeli še ta mesec. Iz naših krajev so se med 30 najboljših slovenskih turističnih destinacij uvrstile še nekatere zdraviliške občine: Brežice so uvrščene na 7. mesto, Dobrna je 10., Rogaška Slatina 14., sledijo Laško na 17., Zreče na 20. in Radenci na 26.mestu. (SP)

 Razgledni stolp na Rudnici, ki ga še gradijo, bo nova turistična atrakcija Podčetrtka. (Foto: Radio Štajerski val)