maj 6, 2023

Podčetrtek - raj za ljubitelje čokolade in vina

Štajerski val je zmagal v peki najboljše torte, županovo vino je iz Vinarstva Škorc

50 ponudnikov dobrot iz čokolade ter vinske kapljice se je predstavljalo na današnjem 8. Festivalu vina in čokolade v Podčetrtku. Naš radio je zmagal na tekmovanju v peki najboljše vinsko-čokoladne festivalske torte.

Kateri košček čokolade izbrati? (Foto: Štajerski val)

Dogodek, kjer je marsikdo umazan okoli ust
Stojnice so se šibile pod takšnimi in drugačnimi čokoladnimi poslasticami, vina najrazličnejših zvrsti pa so bila, kljub zelo vroči dvorani, ravno prav ohlajena. Vsak obiskovalec je ob nakupu vstopnice dobil degustacijski kozarec ter 5 kuponov, ki jih je lahko vnovčil za dobrote. Seveda pa je večina ob bogati ponudbi še dodatno odprla svoje denarnice in bo ob čokoladah in rujni kapljici uživala še v prihodnjih dneh. Obiskovalci so nam povedali:


Festival, ki je bil v večnamenski športni dvorani v Podčetrtku, je bil znova dobro obiskan. 

Pred naš mikrofon pa smo ujeli tudi nekaj ponudnikov:


Nemogoče je bilo izbrati le eno čokoladno dobroto.

Festival, ki je odlična promocija destinacije

Festival organizira Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje. Vsako leto je zelo dobro obiskan, opažajo pa, da nikakor ni več festival, ki ga obiskujejo le domačini in ljudje iz okoliških krajev, pač pa postaja tudi širše prepoznaven. Direktor Boštjan Misja sicer pravi:

Radijki Andreja in Jasmina navdušili s torto!
Festival vina in čokolade sicer vsako leto ponudi še pester zabavni program. Da so se še dodatno cedile sline, je poskrbelo dopoldansko tekmovanje v peki vinsko-čokoladne festivalske torte. Najboljšo sta, po oceni komisije, spekli naši radijki, Andreja Kukovič in Jasmina Levičar.


Zmagovalna torta, Andreja in Jasmina sta jo posvetili 70-letnici našega radia. 

Tudi županovo vino že tradicionalno – tudi v družbi vitezov vina in vinskih kraljic – slovesno razglasijo na Festivalu vina in čokolade. Protokolarno vino župana Petra Misje bo v tem letu polnilo Vinarstvo Škorc iz Verač, ki je titulo dobilo že četrtič. Joži Volavšek nam je povedal:


Županovo vino je tokrat nastalo v kleti Vinarstva Škorc.

Da so obiskovalci lahko tudi zaplesali, je tokrat poskrbel Dejan Vunjak, nastopil pa je tudi Big band Šmarje pri Jelšah. V okviru festivala so tudi tokrat pripravili dobrodelni tek Društva Debra, ki združuje osebe, povezane s kožno boleznijoo, bulozno epidermolizo.

Fotoutrinke z letošnjega festivala si poglejte v spodnji galeriji. (AD)