marec 21, 2024

Poljčane: Novosti v zdravstvu in športu

V proračun občine Poljčane se bo letos steklo blizu 5 milijonov evrov, medtem ko se bodo skupni odhodki povzpeli nekoliko čez 6 milijonov. Za naložbe je namenjenih skoraj 2 milijona evrov, največ za novogradnje, rekonstrukcije in adaptacije.

V letošnjem proračunu občine Poljčane bo za naložbe na volje slaba 2 milijona evrov, kar je okoli 33 % vseh odhodkov. (Foto: fb Občina Poljčane)

Ureditev cest, športnih objektov, e-kolesa
Med letošnjimi cilji občine Poljčane je izboljšanje ponudbe v dvorani Doma športa in kulture, ki je trenutno ena izmed najbolj obiskanih lokacij v kraju. Načrtujejo posodobitev dvorane, da bi omogočili lažji potek aktivnosti. Poleg tega želijo izboljšati športno infrastrukturo s postavitvijo novega igrišča za tenis in koloparka za otroke ter mladostnike. Načrtujejo tudi postavitev dveh novih igral za najmlajše, ki bosta spodbujali kreativno preživljanje prostega časa na prostem. Vzpostavitev kolesarnice in e-koles bo omogočila bolj dostopen način ogledovanja kraja tako domačinom kot obiskovalcem, ki si želijo obiskati Poljčane. Prav tako pa se osredotočajo na ureditev polnilnice za električne avtomobile. Načrtujejo tudi dokončanje dolgotrajnega projekta rušenja nekdanje kinodvorane v Poljčanah. 


Do začetka poletnih mesecev bo občina poskrbela za rušitev objekta nekdanje kinodvorane v Poljčanah. (Foto: občina Poljčane)

Nekaj denarja je občina zagotovila za urejanje cest, in sicer bo izboljšala ceste na relaciji Jernej – Lušečka vas, Modraže – Pirš, Globoko - Štatenberg, Krasna – Turin, Ljubično – Arih, Čadramska vas – Cugmas, Gregorčičeva ulica.

Dodatni prostori v zdravstvenem domu
Na občini si prizadevajo tudi za izboljšanje zdravstvene oskrbe. Kot navajajo, sta letos v kraju z delom začeli dve novi zdravnici, ki bosta po upokojitvi prejšnjega zdravnika povečali obseg dela na področju zdravstvene oskrbe. Zaradi odobritve širitve programa družinske medicine bodo po navedbah občinske uprave v občini delovale tri ambulante družinske medicine, od tega je ena ambulanta namenjena stanovalcem doma Dr. Jožeta Potrča Poljčane, dve ambulanti pa občanom. Širitev programa bo omogočala dodatno opredelitev pacientov, ki trenutno nimajo izbranega osebnega zdravnika. V skladu s tem so pristopili k ureditvi dodatnih prostorov v Zdravstvenem domu v Poljčanah. (SP)


Na občini poudarjajo, da se bodo morali za uresničitev večjih naložb potegovati za sredstva iz državnega proračuna in drugih shem projektov Evropske Unije. (Foto: Občina Poljčane)