december 29, 2022

Poslovil se je Šmarčan Jaka Rihtarič

Le nekaj dni pred novim letom je odjeknila novica, da je umrl Šmarčan Jaka Rihtarič, lanskoletni prejemnik plakete občine Šmarje pri Jelšah, sicer pa v celotnem Obsotelju in Kozjanskem poznan predvsem kot velik športni navdušenec in organizator številnih športnih dogodkov in prireditev. Bil je tudi sodelavec Štajerskega vala.

Jaka Rihtarič je lani prejel plaketo šmarske občine za življenjsko delo na področju športa. (Foto: Štajerski val)

Jaka Rihtarič je bil vse življenje predvsem velik športni navdušenec – bil je učitelj športne vzgoje, kot sekretar takratne Telesnokulturne skupnosti, pozneje medobčinske športne zveze, je močno zaznamoval razvoj športa na območju celotne Upravne enote Šmarje pri Jelšah. Ob tem je bil – tudi po upokojitvi – organizator in udeleženec različnih športnih prireditev, športni sodnik, učitelj srfanja, plavanja in smučanja, tudi organizator in spremljevalec številnih letovanj za otroke. Poseben pečat je pustil tudi v Športnem društvu Šmarje pri Jelšah. Bil je tudi navdušen kolesar, ki se je med drugim podpisal pod projekte kolesarjenja od Muri, Dravi in Donavi ter okrog Slovenije.

Jaka Rihtarič je bil 38 let tudi sodelavec našega radia, v športni redakciji. Predlani smo ga gostili v našem radijskem srečanju, ki mu lahko prisluhnete TUKAJ.