december 21, 2021

Pozor, če imate opravke na upravnih enotah!

Vlada je odločila, da bo v prihodnjem tednu dodatno omejila gibanje in zadrževanje javnih uslužbencev v prostorih organov državne uprave. To velja tudi za upravne enote, ki bodo od 27. do 31. decembra opravljale le nujne naloge. Kaj to pomeni, smo preverili na upravnih enotah Celje, Šentjur in Šmarje pri Jelšah.

Upravne enote bodo v prihodnjem tednu izvajale le nujne naloge. (Foto: Štajerski val)

Vlada je odločila, da bodo organi državne uprave v zadnjem tednu leta 2021 opravljali le nujne naloge. Mednje štejejo denimo naloge, ki so vezane na tek procesnih rokov in ki so povezane z varstvom človekovih pravic. Natančnih navodil upravnim enotam sicer ni podala, odločitve o tem, kaj so nujne naloge in katere med njimi lahko zaposleni opravljajo od doma, za katere pa morajo biti prisotni na delovnem mestu, je naložila načelnikom.

Kako bodo delo v prihodnjem tednu organizirali v Upravni enoti Celje in koliko zaposlenih bo prisotnih na delovnem mestu? Načelnik Damjan Vrečko razlaga:

Upravna enota Šmarje pri Jelšah bo prav tako imela odprta vrata, tudi vsi njeni krajevni uradi bodo odprti, a po določilu vlade bodo tudi pri njih izvajali le nujne naloge, po besedah načelnice Jasne Junkar so to:

Podobno bo tudi v Upravni enoti Šentjur pri Celju, ki poleg občine Šentjur pokriva še občino Dobje, pri čemer pa načelnica Marjana Metličar strankam svetuje:

Metličarjeva namreč pravi, da bo z vsakega oddelka vsaj nekdo tudi v prihodnjem tednu na delovnem mestu. Sicer pa ob tem še spomnimo, da je za vstop v prostore upravnih organov, tako kot za večino javnih ustanov, zahtevan pogoj PCT. Še več o delu na upravnih enotah v prihodnjem tednu preverite TUKAJ. (AD)