marec 28, 2019

Prostoferji kmalu tudi na Zreškem

Tudi v občini Zreče bodo to pomlad začeli voziti prostoferji. Prostovoljni vozniki bodo opravljali brezplačne prevoze, ki naj bi jih koristili predvsem starejši ali bolni občani, osebe z invalidnostjo oziroma s posebnimi potrebami, pa tudi tisti, ki si težko zagotovijo prevoz, ker nimajo sorodnikov ali pa zelo nizke dohodke.

Prostoferji so dobrodošla storitev, ki jo v številnih lokalnih skupnostih koristijo že mnogi občani, kmalu jo bodo tudi Zrečanke in Zrečani. (Foto:Zlata mreža)

Klicni center preko Zlate mreže
Prostoferje so v nekaterih občinah uvedli že pred leti, predlani tudi v sosednji konjiški. Med Konjičankami in Konjičani je projekt Prostofer deležen dobrega odziva, zato je pričakovati, da ga bodo z odobravanjem sprejeli tudi na Zreškem. Brezplačni prostoferski prevoz bodo lahko občani koristili za krajše razdalje, denimo k zdravniku, v lekarno, na sodišče, v trgovino oziroma po podobnih opravkih. Župan Boris Podvršnik poudarja:

Prostoferji, ki jih v prihodnjih dneh čaka še usposabljanje, bodo za prevoze koristili električno vozilo. Občina ga ne bo kupila, ampak vzela v najem pri Petrolu. Kot še pravi župan Podvršnik, so se za najem vozila odločili, ker je cenovno ugodnejši. Avto naj bi prevzeli sredi aprila, takrat se bo občina prav tako vključila v Zlato mrežo s klicnim centrom Zlati asistent. Na telefonski številki 080 10 10 bodo sprejemali klice občanov oziroma njihova naročila za prevoz. S prostoferskimi prevozi bodo v zreški občini začeli predvidoma konec aprila ali v začetku maja. (BF)