december 12, 2023

Rogla razveseljuje z novostmi: 6-sedežnica, leteči tobogan in bike progi

Na Rogli se danes odpira novo poglavje v zimski sezoni, saj so slovesno zaganali novo 6-sedežnico z vrsto novosti v vrednosti 12,3 milijona evrov. Obsežno vlaganje v infrastrukturo prinaša smučarjem in obiskovalcem dodatne užitke ter najsodobnejše možnosti rekreacije.

Novo 6-sedežnico na Rogli so odprli v družbi ministra za gospodarstvo Matjaža Hana. (Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport)

Nova 6-sedežnica za večjo hitrost in udobje
Na Rogli vstopajo v novo zimsko sezono z obilo svežih infrastrukturnih pridobitev. Danes so v družbi gospodarskega ministra Matjaža Hana in hrvaške ministrice za turizem Nikoline Brnjac odprli Park Mašinžaga z novo 6-sedežnico, ki je zamenjala dve vlečnici s sidri, postavljeni leta 1980. Izklopljiva 6-sedežnica Mašinžaga je z ogrevanimi sedeži in zaščitnimi kabinami primer najsodobnejše tovrstne tehnologije, s čimer bo smučarjem omogočila bistveno hitrejšo in udobnejšo izkušnjo, hkrati pa bo omogočala prevoz pohodnikov, kolesarjev s kolesi in predvsem tistih, ki se bodo spuščali po Letečem toboganu ali pa po stezi za gorske trikolesnike, razlaga izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak:

Adrenalinsko doživetje - najdaljši tobogan v Evropi
Ob 6-sedežnici je del parka tudi nov leteči tobogan - Flying Coaster, ki predstavlja atraktivno in v slovenskem in evropskem prostoru edinstveno letno-zimsko adrenalinsko doživetje. Obiskovalci se bodo lahko po progi, ki je dolga dobrih 1.200 metrov in na višini 5 do 8 metrov, z atraktivnimi zavoji spuščali tudi do hitrosti 40 km/h, razlaga Soršakova.

Po navedbah Soršakove bo adrenalinska vožnja z gorskimi trikolesniki potekala po dobrih 1.500 metrov dolgi stezi, ki se bo spuščala po razgibanem terenu. Gre namreč za varno trikolesno kolo, ki ga »poganja« gravitacija ter katerega hitrost je mogoče prilagajati terenu in energičnosti uporabnika.

Nova 6-sedežnica, skupaj z ostalimi novostmi, bo omogočala prestrukturiranje smučišča v celoletno turistično središče, izpostavlja izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak. (Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport)

Razširitev Bike Parka: Dve novi družinski progi in inovativni Gozdni izziv
V Bike parku Rogla sta po navedbah Soršakove urejeni dve novi družinski progi, namenjeni vsem družinskim članom, ki se bodo po začetnih vajah v kolesarskem poligonu na vrhu Rogle, podali v sam park in se preizkusili na družinam prilagojenih izvirnih elementih. Poudarja, da so navedene atrakcije v neposredni bližini nove 6-sedežnice Mašinžaga, ki uporabnikom omogoča enostaven povratek na začetno točko in navdušeno ponavljanje vožnje za vožnjo. Park Mašinžaga bo z razširjeno turistično ponudbo omogočal celoletno turistično sezono ter dopolnjeval ponudbo gorskega športnega centra Rogla, Term Zreče in destinacij Rogla – Pohorje ter Pohorje, izpostavlja Soršakova:

Med novo dodatno ponudbo sodi tudi Gozdni izziv, inovativno doživetje v naravi za družine z otroki od petega leta dalje in manjšim skupinam, ki si želijo svoj prosti čas preživeti na prostem, raziskovati naravo na inovativen način ter se zabavati z reševanjem zabavnih poučnih izzivov, ki ob zaključku prinašajo ugodnosti in zaklad.


Naložba poleg nove infrastrukture prinaša tudi nova delovna mesta. (Foto: fb Rogla)

Družbena korist naložbe: Osem novih delovnih mest 
Skupna vrednost projekta »Park Mašinžaga - 1. faza« je 12 milijonov 270 tisoč evrov, pri čemer je Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo odobrilo 8 milijonov evrov iz evropskih sredstev virov React in proračunskih sredstev Republike Slovenije, ostalo prispeva podjetje Unitur. Projekt prestrukturinaja smučišča v celoletni turistični center bo prinesel 8 novih delovnih mest. (SP)

Galerija slik