oktober 16, 2023

S kostolomcem z Dobrne do Krapine in nazaj

DRUGA JUTRANJA KAVA To jutro smo se ob kavi med drugim odpravili na kolo. In ne na katerokoli kolo, pač pa na starinski velociped. Svoje popotovanje z njim nam je predstavil strasten ljubitelj zbiranja starin, ki ima doma celo svoj muzej. Z nami je bil Peter Habe z Dobrne. 

Peter Habe se je na svoji več kot 200-kilometrski poti od Dobrne do Krapine in nazaj s svojim velocipedom, ki mu rečejo tudi kostolomec, ustavil tudi v Rogaški Slatini. (Foto: FB Nani Poljanec)

Konec septembra ste morda na relaciji od Dobrne do Podčetrtka in naprej do Krapine na hrvaški strani srečali nenavadnega kolesarja. Takšnega na velocipedu, ki ima ogromno sprednje in manjše zadnje kolo. To je bil Peter Habe, ki se je iz domače Dobrne s tem starinskim kolesom odpravil na več kot 200 kilometrov dolgo pot do Krapine in nazaj. O podvigu in zanimivem prevoznem sredstvu nam je več zaupal ob današnji drugi jutranji kavi. Razkril nam je tudi, kaj vse je v njegovih zbirkah, ki jih hrani v domačem muzeju na ekološki kmetiji Blažiš. Zanimivemu pogovoru prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)


Peter Habe je strasten zbiralec starin, posebno ljubezen goji do starinskih koles. (Foto: Štajerski val)