februar 19, 2020

V Spodnji Kostrivnici bodo gradili blok

Občina Rogaška Slatina bo letos začela graditi večstanovanjski objekt v Spodnji Kostrivnici. V njem bo 10 neprofitnih stanovanj. Stanovanjski blok bo končan prihodnje leto.

Takšen naj bi bil večstanovanjski objekt v Kostrivnici. (Foto: občina Rogaška Slatina)

Nov stanovanjski objekt z neprofitnimi stanovanji bo občina zgradila v Spodnji Kostrivnici, v blližini Kraljevega vrelca. Župan Branko Kidrič pravi, da je projekt eden prioritetnih v tem mandatu. Zakaj so za gradnjo novih stanovanj izbrali prav Spodnjo Kostrivnico?

V objektu, velikem 517 kvadratnih metrov, bo deset stanovanj. Projekt bo stal skoraj 730.000 evrov. Občini bo pri gradnji finančno pomagal Stanovanjski sklad Republike Slovenije, ki bo prispeval dobrih 363.000 evrov. Ob tem Kidrič pravi:

Tako bo pet stanovanj v lasti sklada, pet pa v občinski lasti. Gre za neprofitna stanovanja, s katerimi želijo v Spodnjo Kostrivnico privabiti predvsem mlajše družine, pravi Branko Kidrič:

Ob tem pa Kidrič poudarja, da velikega povpraševanja po neprofitnih stanovanjih v občini ni. Nekaj neprofitnih stanovanj so v preteklosti namreč že razdelili:

Nova stanovanja bodo velika okoli 50 kvadratnih metrov. (TMG)