februar 23, 2024

Šefic o preselitvah tudi v Celju

Kaj bo z ogroženimi objekti na Celjskem?

Državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo po lanskih poplavah Boštjan Šefic je danes obiskal Mestno občino Celje. Opravil je individualne pogovore z lastniki objektov, ki so zaradi ogroženosti predvideni za rušenje. Kdaj lahko pričakujejo odločitve in kaj bo s prizadetimi gospodarskimi ter javnimi objekti?

Državni sekretar Boštjan Šefic (Foto: Štajerski val)

Državni sekretar Boštjan Šefic je z ekipo uradnikov Službe vlade za obnovo po lanskih poplavah in plazovih v zadnjih tednih obiskal več v poplavah prizadetih občin v Savinjski regiji. Na območju Mestne občine Celje, predvsem v Zagradu in Medlogu, je na seznamu 35 stanovanjskih objektov, od tega 12, ki so ogroženi zaradi plazov. Po današnjem sestanku je Šefic dejal:

Šefic je lastnikom predstavil razpoložljive možnost, sami pa so ga seznanili tudi s svojimi načrti. Med njimi Šefic izpostavlja:

Boštjan Šefic si želi, da bi tudi z lastnikoma, ki preselitvi nasprotujeta, dosegli dogovor, saj se razlastitev ne želi. Ob tem dodaja:

Vladna ekipa načrtuje še nekaj individualnih srečanj. Kdaj lahko prizadeti torej pričakujejo končne odločitve?

Na podlagi tega bodo opravljene cenitve in predvidoma v juniju ali juliju predložene pogodbe. 

Na ogroženem območju tudi gasilski dom Zagrad - Pečovnik

Na območju visoke poplavne ogroženosti stoji tudi gasilski dom Zagrad - Pečovnik, tudi zanj je tako predvidena prestavitev. Boštjan Šefic je pogovor tako opravil tudi s predstavniki PGD Zagrad - Pečovnik, svetoval jim je:

S primerom se že ukvarja tudi Mestna občina Celje, župan Matija Kovač tako pravi:

Ker bo služba vlade najprej obravnavala objekte, kjer so potencialno ogrožena življejna, torej stanovanjske objekte, po besedah celjskega župana Matije Kovača jasnejših terminov za srečanja na temo gospodarskih objektov in javne infrastrukture niso dobili. (ViP)

Gasilski dom Zagrad - Pečovnik (Foto: PGD Zagrad - Pečovnik)