februar 6, 2020

Slatinska občina za gasilstvo dobrih 140 tisočakov

Občina Rogaška Slatina v tem letu za delovanje prostovoljnih gasilskih društev namenja dobrih 143 tisoč evrov. Ob tem za letos napoveduje dve investiciji na področju gasilstva, med drugim bodo obnovili dom gasilcev in krajanov v Svetem Florijanu. Leto bo tudi slovesno, saj bo PDG Rogaška Slatina proslavil 140-letnico.

Slatinski župan Branko Kidrič na srečanju s predstavniki GZ Šmarje pri Jelšah ter štirih prostovoljnih gasilskih društev v občini Rogaška Slatina. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

V občini Rogaška Slatina delujejo štiri prostovoljna gasilska društva – PGD Rogaška Slatina, PGD Steklarna Rogaška, PGD Kostrivnica in PGD Sveti Florijan. Župan Branko Kidrič je njihove predsednike ter predsednika Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, pod okriljem katere delujejo, sprejel konec januarja. Podpisali so pogodbo o opravljanju javne lokalne gasilske službe v letu 2020. »Znesek v proračunu Občine Rogaška Slatina, ki je namenjen rednemu delu gasilcev in za izvedbo dogovorjenih investicij, znaša 143.400 evrov. Poleg financiranja redne gasilske službe in vzdrževanja gasilskih domov sta v proračunu predvideni tudi dve investiciji, in sicer za obnovo doma gasilcev in krajanov v Svetem Florijanu in pomoč pri nabavi dvižne platforme PGD Rogaška Slatina,« so sporočili iz slatinske občine.

Veliko pozornosti posvečajo usposabljanju
Predsednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek je na srečanju z županom Brankom Kidričem dejal, da je bilo za zvezo, ki deluje v šestih občinah šmarske upravne enote, dokaj intenzivno lansko leto, še posebej veliko intervencij da je bilo v juniju. Ob tem je poudaril, da so veliko pozornosti znova posvečali usposabljanju, tako so izvedli kar nekaj uspešnih tečajev in usposabljanj. (AD)