december 5, 2020

Šmarje ima nov, uporaben spominek

Spominek, ki so ga pred kratkim izbrali v Šmarju pri Jelšah, je primeren tako za turiste, kot za domačine, pravijo v Zavodu TŠM. Krasi ga motiv svetega Roka, ki ga lahko v prihodnje nadenejo še kakšnemu drugemu predmetu. Za zdaj ga najdete na bombažni krpi.

Motiv bodo lahko v prihodnje nadeli različnim izdelkom. (Foto Zavod TŠM)

Šmarje pri Jelšah ima nov spominek. Zavod za turizem, šport in mladino je prejel 12 predlogov in med njimi izbral zmagovalni spominek. Je spominek manjše vrednosti - spominka večje vrednosti niso izbrali. Strokovna komisija je izbrala spominek z imenom "Krpa svetega Roka", ki sta ga ustvarili Katarina Čakš in Barbara Logar. Avtorici sta zasnovali motiv, ki bi ga lahko uporabili na več različnih spominkih, pojasnjuje Špela Žaberl z zavoda TŠM. Predstavili sta ga na enem, na uporabnem spominku, povezanem s cerkvijo svetega Roka:

Spominki, še pravi Žaberlova, so tako lahko namenjeni turistom in domačinom. Na voljo so v Muzeju baroka ter v prostorih in spletni trgovini zavoda TŠM. Žaberlova ob tem pravi, da bodo nove spominke izbirali vsaki dve leti in tako dopolnjevali nabor šmarskih spominkov. (TMG)