april 7, 2024

Na pomladne nakupe na Šmarski kmetijski sejem

Vrnil se je po štirih letih

Na sončno nedeljo je bil v Šmarju pri Jelšah tradicionalni kmetijski sejem, kjer so se zbrali lokalni ter drugi ponudniki domačih dobrot, ročno narejenih izdelkov ter kmetijskih strojev. Tam smo bili tudi mi, s stojnico Štajerskega vala.

Na sejmu je bilo med drugim mogoče nakupiti sadike. (Foto: Štajerski val)

Sejem, ki ga tradicionalno organizira Kmetijska zadruga Šmarje in ki se je vrnil po štirih letih covidnega premora, je ponujal najrazličnejšo izbiro domačih, lokalnih dobrot, ročno narejenih izdelkov ter različnih kmetijskih strojev. Možno si je bilo ogledati stojnice s kulinarično ponudbo, turistično lokalno ponudbo, ročno narejenimi izdelki, suho robo, prevladovala pa je ponudba kmetijskih in za okolico urejevalnih strojev. Predstavili so se lokalni oz. domači ponudniki in tudi tisti, ki so prišli od drugod.

Tudi kulinaričnih dobrot je bilo na pretek. (Foto: Štajerski val)

Pred naš mikrofon smo ujeli nekaj obiskovalcev. Zakaj so prišli?

Pa so tudi kaj kupili?



Veliko pozornosti je pritegnilo tekmovanje, koliko vina je v sodu. Najbliže točni količini, 171,5 l, je bil Jan Ogrizek iz Kostrivnice. (Foto: Štajerski val)

Za glasbeno vzdušje sta poskrbela ansambel Refren ter pevka in violinistka Barbara Žerjav. Poskrbljeno je bilo tudi za hrano in pijačo, to sta nudila restavracija Zadružnik in Hiša vin Emino, ki delujeta pod okriljem Kmetijske zadruge Šmarje. 

Poskrbljeno je bilo za vse starosti obiskovalcev, tudi za otroke, ki so se imeli možnost zabavati na velikih napihljivih igralih in si privoščiti najrazličnejše sladke dobrote, ki jih je ponujal šmarski sejem.

Na sejmu je bila tudi stojnica našega radia z nagradno igro. Posebej smo vas vabili na naš dogodek, Afroditin tek s Štajerskim valom, ki bo v Rogaški Slatini 3. junija. (Foto: Štajerski val)

Foto utrinke, ki smo jih ujeli v naš objektiv, si oglejte v spodnji galeriji. (IG)