december 22, 2023

Šola v Hruševcu z novo preobleko, ogledali so si jo tudi Božički

Pred božično-novoletnimi počitnicami ter dnevom samostojnosti in enotnosti so v šentjurski Osnovni šoli Hruševec učenke in učenci pripravili slovesnost. Z njo so obeležili tudi zaključek energetske sanacije šole.

Energetska sanacija Osnovne šole Hruševec je stala več kot 2 milijona evrov. (Foto: Štajerski val)

Osnovna šola Hruševec je bila dolgo veliko gradbišče, saj jo je šentjurska občina celotvito energetsko obnovila. Ravnatelj Robert Gajšek o počutju v šoli po njeni obnovi pravi:

Energetska obnova šole, ki je bila zgrajena pred 28 leti, bo prinesla tudi manj izgub energije, pri tem pa pomemben prihranek denarja za ogrevanje in hlajenje.
S slovesnostjo so osnovnošolci proslavili tudi bližajoči se dan samostojnosti in enotnosti, prireditev je odprl pevski zbor s slovensko himno. (Foto: Štajerski val)

Naložba, ki jo je zagotovila občina Šentjur, je bila velik finančni zalogaj. Šentjurski župan Marko Diaci razlaga:

V sklopu projekta je novo streho dobila tudi športna dvorana pri šoli, ki pa bo, kot napoveduje župan, v prihodnje deležna še dodatnih posodobitev:

Učenke in učenci so energetsko obnovo šole pozdravili na današnji slovesnosti, s katero so proslavili tudi bližajoči se dan samostojnosti in enotnosti. Ob tem so doživeli tudi prijetno presebnečenje, obiskali so jih Božički in Božičke. Ti so pred prazniki danes razveseljevali otroke in starejše v Šentjurju, Šentvidu in Šmarju pri Jelšah.
Otroci so bili navdušeni, ko jih je obiskalo več kot 30 Božičkov, med njimi pa tudi Božičke. (Foto: Štajerski val)

Božički, ki so od kraja v kraj vozili s kolesi, so tudi na našem radiu, kako je bilo, vidite TUKAJ. Utrinke dnašanjega dogajanja na Osnovni šoli Hruševec pa poglejte v spodnji galeriji. (AD)

Galerija slik