julij 7, 2022

Na šoli bodo dobili učno avtopralnico

Šolski vrvež na Šolskem centru Celje je to poletje zamenjalo brnenje delovnih strojev, saj so se lotili obnove in posodobitev. Med drugim bodo dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko jeseni znanje nabirali v novi učni avtopralnici.

Dijaki Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko, ki deluje pod okriljem Šolskega centra Celje, bodo jeseni znanje nabirali v novi učni avtopralnici. (Foto: ŠC Celje)

Šolski center Celje deluje na treh lokacijah, pod njegovo okrilje pa sodi pet srednjih in višja šola. Največja naložba, ki jo bodo izvedli med počitnicami, bo letos na lokaciji Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko na Ljubljanski cesti, kjer bodo dijaki dobili sodobno učno avtopralnico. Direktor šolskega centra Mojmir Klovar razlaga:



Učna avtopralnica bo zgrajena po sodobnih standardih varovanja vodnih virov in okolja, končana bo jeseni. Denar za obnovo dvorišča pred avtoservisnimi delavnicami, približno 80.000 evrov, bo prispevalo pristojno ministrstvo. Na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko bodo sicer zamenjali tudi okna v telovadnici, prezračevanje in uredili kabinet športne vzgoje. Zanimanje za izobraževanje v programu avtoserviser je zadnja leta precejšnje pravi Klover:



Nekaj obnovitvenih del in posodobitev med počitnicami sicer načrtujejo tudi na matični stavbi Šolskega centra na Poti na Lavo:



V sklopu Šolskega centra Celje bodo na vseh treh lokacijah, kjer deluje, čez poletje opravili tudi redna vzdrževalna dela, dijaki programa frizerski tehnik pa bodo med drugim na Kosovelovi ulici jeseni vstopili v novo učilnico za ličenje. (NS)