oktober 18, 2023

Srečelov na ŠentjurFESTu uspel, gasilci so že dobili novo opremo

S srečelovom in donacijami zbrali skoraj 10.000 evrov

Letošni ŠentjurFEST, velika septembrska zabava našega radia in Občine Šentjur s številnimi glasbeniki, je imela tudi dobrodelno noto. Gasilska zveza Šentjur je pripravila srečelov. Prodali so prav vse srečke, ob tem pa zbrali še finančne donacije. Kupili so novo, prepotrebno gasilsko opremo.

Vseh 12 prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Šentjur je dobilo novo opremo. (Foto: Štajerski val)

Na ŠentjurFEST-u, na katerem so naši glasbeni prijatelji zabavali večtisočglavo množico, so gasilci prodajali srečke. Za vsako so obiskovalci odšteli pet evrov, dobitki so bili lepi. Ob tem so bili z vsakim nakupom tudi dobrodelni.

S srečelovom je Gasilska zveza Šentjur zbrala skoraj 5.000 evrov. Ob tem pa so gaslci dobili še donacije. 2.000 evrov je prispevala Občina Šentjur, Saša Zidar, ki je imela na dogodku gostinsko ponudbo, jim je dala 1.500 evrov, nabralo pa se je še 1.300 evrov ostalih donacij. Skupaj so gasilci tako zbrali 9.800 evrov.

Gasilska zveza je denar že dobro unovčila, predsednik Aleš Guzej razlaga:


Oprema, skupaj vredna dobrih 10 tisoč evrov. (Foto: Štajerski val)

Kupljena oprema je stala nekaj več kot 10.500 evrov, tako je zanjo šentjurska gasilska zveza sama zagotovila še dobrih 700 evrov. Guzej je ob uspešni akciji še dejal:



Prostovoljnim gasilskim društvom iz občin Šentjur in Dobje so opremo predali včeraj, ko je gasilce sprejel tudi šentjurski župan in se jim zahvalil za vso pomoč ob neurjih in poplavah, ne le doma, pač pa tudi v ostalih prizadetih občinah. (AD)
Gasilskim društvom so novo opremo predali šentjurski župan Marko Diaci, programska direktorica našega radia Greta kokot Rajković in predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej. (Foto: Štajerski val)