maj 6, 2024

Štajerskemu valu nazdravili tudi v Dubrovniku

Prvomajski prazniki so čas, ko se marsikdo med nami ne more upreti kakšnemu potovanju. Če gre za izlet kam na morje in sonce, toliko lepše. Popotniki TA Relax in Štajerskega vala smo se odločili tokrat potovati v Dubrovnik, kar se je izkazalo za odličen načrt. Tudi našemu slavljencu – Štajerskemu valu – smo ob 71-letnici delovanja nazdravili v Dalmaciji, točneje na enem od Elafitskih otokov – na Lopudu.

Očarljivo mestece Cavtat nam je ponudilo čudovito kuliso za fotografiranje. Vas kaj mika, da bi bili z nami? (foto: Štajerski val)

Proti Dalmaciji smo krenili v zgodnjih jutranjih urah, 27. aprila. Prve sončne žarke smo ujeli ob prvih pogledih na oddaljeno morje, tik preden smo zapeljali na osupljiv Pelješki most, pa nas je na poti čakalo presenečenje. Slastne, vabljive vrgoračke jagode, zaradi katerih je bil prihod v dolino reke Neretve res sladek!

V dneh, ki so sledili, smo si veliko raziskovali Dubrovnik z njegovo okolico; tako smo spoznavali regijo Konavle, veselo popraznovali s folkloristi Čilipi, spoznali očarljivo mestece Cavtat, se ob najlepših pogledih na oddaljen Dubrovnik sladkali s čokoladnimi zalogajčki in za konec prvega raziskovalnega dne obiskali še izvir reke Omble.

Dan za tem smo namenili raziskovanju mesta Dubrovnik. Sprehodili smo se po znamenitem kamnitem stradunu, se povzpenjali po skalinadah in iskali najznamenitejše vedute ter najbolj fotogenične kotičke mesta. Nekateri od nas so se odločili obiskati otok Lokrum, drugi smo se z vzpenjačo povzdignili visoko nad Dubrovnik in uživali v pogledih s skorajda ptičje perspektive, nekateri so pridno prehodili dubrovniško obzidje, spet drugi pa uživali v senci in odkrivali okuse Dalmacije v kakšni zanimivi konobi. Izlet smo seveda končali ob najboljšem dobrovniškem sladoledu, s številnimi čudovitimi fotografijami v pomnilnikih pametnih telefonov in seveda z velikimi nasmehi na licih.

Torek nam je prinesel mirno morje in izlet z barko, ki smo ga nestrpno pričakovali. Elafitski otoki so nas naravnost očarali s svojo naravno lepoto, zelenjem, bujnim rastjem in naravnost čudovitimi pogledi. Nepozabno. Otoki Koločep, Šopanj in Lopud nam bodo zagotovo vedno ostali v najlepšem spominu. Otok Lopud verjetno še sploh, tudi zato, ker smo prav tu s penino, jagodami in ob živi glasbi nazdravili 71-letnici radia Štajerski val.

Na praznični 1. maj seveda ni smela manjkati vesela budnica na plaži hotela Sunny, kjer smo še enkrat več dokazali, da smo Slovenci ljudje, ki se radi poveselimo, zapojemo, zaplešemo in povsod najdemo razlog za dobro voljo. Oglejte si galerijo slik, za prihodnjič pa vabljeni, da se nam pridružite v živo! /AK/