april 23, 2021

Stanovanjska gradnja v Šentjurju cveti

V Šentjurju se obetajo številna nova stanovanja in tudi stanovanjske hiše. Ena od stanovanjskih sosesk, ki je začela nastajati pred nekaj dnevi, je ob glavni cesti, na zemljišču pod šentjursko cerkvijo. Imenovala se bo Sončni park.

Na zemljišču med glavno cesto Šentjur-Dramlje in šentjursko cerkvijo so že začeli prva dela v bodoči novoi soseski Sončni park. (Foto: Štajerski val)

V Šentjurju so se že začela prva dela v novi stanovanjski soseski Sončni park. Nastala bo ob glavni cesti – nasproti blokovskega naselja Na Lipico, pod cerkvijo. Investotor je podjetje GPC, lastnik in direktor, Šentjurčan Boštjan Mastnak pravi:

Začeli so že pripravljana dela – izkope za povezovalno cesto in komunalno opremo, v teh naj bi že začeli tudi gradnjo hiš:


Takšen bo Sončni park v Šentjurju. Foto: FB Sončni park)

Sončni park pa je le eno od gradbišč v Šentjurju. Nekoliko večje stanovanjsko naselje nastaja tudi tik ob centru Šentjurja, v naselju Podgrad, kjer že rasteta dva dvojčka, predviden je še tretji, ob njih pa še okoli 10 enostavnovanjskih hiš. Investitor je šentjursko podjetje Mapis plus.
Ena od enodružinskih hiš, ki je že naprodaj v Podgradu. (Foto: Rocco nepremičnine)

Ob tem je v različnih delih Šentjurja opaziti še več manjših gradbišč. Veliko gradbišče pa bo kmalu tudi na območju nekdanjega hotela Žonta, kjer bodo zrasli štirje bloki. Šentjurski podjetnik Roman Moškotevc razlaga:

Uredili naj bi okoli 140 stanovanj, nekoliko podrobneje pa smo o tem projektu že pisali TUKAJ.

Nova stanovanja pa se obetajo tudi med bloki v Ulici Dušana Kvedra. Zemljišče je od občine že kupilo šentjursko podjetje Domgrad, več pa bo znanega, ko bodo pripravili projekte. (AD)