december 22, 2021

Štorska občinska uprava in knjižnica v novih prostorih

Z današnjim slovesnim prerezom traku se je občinska uprava občine Štore še uradno preselila v nove, sodobne prostore na Lipi. V zgornjo etažo Mercatorjeve stavbe je že v začetku meseca svojo dejavnost preselila tudi štorska enota celjske osrednje knjižnice.

Štorska občinska uprava in knjižnica odslej domujeta na Udarniški ulici 3 na Lipi. (Foto: Radio Štajerski val)

Na občino in v knjižnico odslej tudi z dvigalom
Občina Štore je na selitev iz stavbe v spodnjih Štorah na Lipo čakala več let, čeprav je prostore v nadstropju Mercatorjeve stavbe kupila že pred leti. Štorski župan Miran Jurkošek razlaga:



Novi prostori so svetli in moderno opremljeni.

Občina Štore si nadstoropje, do katerega je dostop tudi z dvigalom, deli s štorsko knjižnico, ki se je tja preselila v začetku decembra:



Občinska uprava in knjižnica imata prostore na okoli 700 kvadratnih metrih.

Kaj pa bo z objektom, kjer je bila doslej občinska uprava?



Svetlejši, večji in sodobni prostori za štorske bralce

Nove občinske pridobitve na Lipi so se zlasti razveselili v štorski enoti celjske knjižnice, ki je pred selitvijo v začetku meseca domovala v premajhnih, temnih in neprimernih prostorih. Vršilka dolžnosti direktorice Osrednje knjižnice Celje Andreja Videc razlaga:




Novi knjižnični prostori so tudi sodobno opremljeni:




Kako pa je s članstvom? Andreja Videc pravi, da so se neprimerni prostori knjižnice v preteklosti odrazili tudi na tem področju. Razlaga:



Knjižnica v Štorah je odprta ob ponedeljkih med 8. in 14. uro, ob sredah med 13. in 15. uro ter ob četrtkih med 12. in 19. uro. (NS)

Galerija slik