december 1, 2023

Svečano v Makolah: Podelitev občinskih priznanj in Andrejev sejem

Občina Makole bo na današnji osrednji prireditvi s podelitvijo občinskih priznanj in ob kulturnem programu obeležila svoj občinski praznik. Župan Franc Majcen bo na dogodku podelil naziv častni občan, plaketo ter dve priznanji občine. Nagrajenci so posamezniki, ki so izjemno prispevali k razvoju in napredku občine Makole na različnih področjih.

V Makolah bo na prvi decemberski dan občinska prireditev s podelitvijo občinskih priznanj, v nedeljo pa bo živahno še na tradicionalnem Andrejevem sejmu. (Foto. Radio Štajerski val)

Viktor Korošec častni občan Makol
Naziv častni občan občine Makole gre tokrat Viktorju Korošcu iz Ljubljane, ki je izjemno prispeval k gospodarskemu in razvojnemu napredku občine Makole. Plaketo občine bo prejel Vinko Kunej iz Makol, za uspešno in predano delo v gasilstvu na območju občine Makole. Priznanje občine si prisluži Erna Leskovar iz Varoša, ki se že dolga leta posveča prostovoljnemu humanitarnemu delu ter deluje na področju kulinarike v občini Makole. Priznanje bo prejela tudi Jerica Krošel iz Sestrž, ki je zaslužna za ohranjanje kulturne dediščine njihovih krajev. Prireditev ob občinskem prazniku bo ob 18. uri v Domu krajanov Makole. V nedeljo bo na trgu v Makolah še tradicionalni Andrejev sejem, ki ga organizira Turistično društvo Makole. Od 8.ure dalje vabijo s stojnicami, razstavami, ulično glasbo, palačinkami in godbo na pihala. Ob 9.30 bo nastopil glasbenik Spidi, pričakujejo pa tudi Miklavža. (SP)