november 17, 2022

Učenci v Tepanju predsedniku Pahorju razkazali obnovljeno šolo

Učenci Podružnične osnovne šole Tepanje v občini Slovenske Konjice imajo boljše pogoje za delo, saj je bila njihova šola letos deležna celovite obnove. Dopoldne so novosti proslavili še v družbi predsednika republike Boruta Pahorja. 

Učenci so predsedniku republike Borutu Pahorju pripravili sprejem s posebnimi častmi. (Foto: Daniel Noakovič/STA)

Delovni stroji na Podružnični osnovni šoli Tepanje, ki spada pod Osnovno šolo Dravinja in je bila zgrajena leta 1980, so začeli brneti pred poletjem, dela pa so bila končana v začetku jeseni. Šolska stavba je dobila energetsko učinkovitejšo fasado, izolirano je podstrešje, zamenjali so okna in vrata, izvedeni sta bili tudi nova hidroizolacija in toplotna izolacija vkopanih zidov. Nova je toplotna črpalka, svetilke, zamenjali so kotličke v sanitarijah, namestili termostatske ventile na radiatorje in zamenjali obtočno črpalko.

Podružnična osnovna šola Tepanje ima energetsko učinkovitejši plašč. (Foto: Občina Slovenske Konjice)


Učenci in zaposleni imajo odslej tako boljše pogoje za učenje in delo. Da jim idej ne manjka, se je danes na slovesnem odprtju prepričali tudi predsednik republike Borut Pahor, ki so mu učenci pripravili zanimiv sprejem z bogatim programom, posnetek vidite v spodnjem videu. Med drugim so ga takole pozdravili: 



Pahor je ob svojem obisku tepanjske šole dejal:



Predsednik republike je šoli prinesel tudi darilo - knjižno zbirko Cankar v stripu.


Takole so predsednika sprejeli v Tepanju. (Video: FB Borut Pahor)

Dela na Podružnični osnovni šoli Tepanje so stala okoli 260.000 evrov, plačala jih je občina, ki računa, da ji bo del zneska povrnil Eko sklad. (NS)
Tudi podstrešje je izolirano, nova je tudi hidroizolacija. (Foto: Občina Slovenske Konjice)