januar 3, 2023

Tik pred začetkom gradnje obvoznice Slovenske Konjice-Oplotnica

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je avgusta lani odobrila 1,95 milijona evrov evropskega sofinanciranja za gradnjo obvoznice Slovenske Konjice–Oplotnica. Direkcija za infrastrukturo je decembra podpisala pogodbo z izvajalcem, ki naj bi gradnjo začel ta mesec.

Na krožišču pri Hoferju je že nakazan izvoz, s katerega bo cesta vodila proti Oplotnici. (Foto: Štajerski val)

Na razpisu je bilo izbrano žalsko podjetje Tegar, pogodbo je Direkcija RS za infrastrukturo podpisala sredi lanskega decembra, vredna je nekaj več kot 2,5 milijona evrov. Direkcija je občino Slovenske Konjice obvestila, da bo izvajalec dela predvidoma začel v tem mesecu.

Obvoznica Slovenske Konjice–Oplotnica bo dolga 600 metrov, na obeh straneh bosta tudi pločnik in kolesarska steza. Kaj vse še obsega projekt, ki so ga Konjičani dolgo čakali, ter kako je pri njem sodelovala tudi občina Slovenske Konjice, smo podrobneje pisali TUKAJ.

Obvoznica bo speljana od krožišča pri Hoferju, kjer je že nakazan izvoz. Pogodba določa, da mora biti gradnja končana 11 mesecev po uvedbi v delo, torej predvidoma do konca leta. (AD)