december 15, 2023

Decembrske čarovnije med drevesi: Topli sprehodi na Pohorju

Zimska pravljica na Rogli dosega svoj vrhunec v mesecu decembru, ko se pot med krošnjami dreves spremeni v očarljiv ples narave. Ta edinstvena atrakcija v Sloveniji si je za letošnjo zimo zadala poseben izziv - ponuditi tople sprehode med krošnjami, ki v prazničnem vzdušju postanejo še bolj čarobni.

Pot med krošnjami dreves je v prazničnem decembru še posebej čarobna. (Foto: Pot med krošnjami Pohorje)

Zadnje sobote v decembru: Topli sprehodi med drevesi
Pot med krošnjami dreves na Rogli omogoča enkratno povezavo z naravo, kar odraža geslo "Doživetje narave, kot ga vidijo ptice." Na tej približno en kilometer dolgi poti se lahko popotnik dotakne smrek in vej ter uživa v osupljivih razgledih na okolico. V prazničnem decembru je ta izkušnja še posebej magična. Ekipa na Rogli se je odločila za poseben izziv, ki se začne ta vikend s toplim napitkom, lajnarjem in božičnimi jaslicami, napoveduje vodja marketinga podjetja Pot med krošnjami Pohorje Klara Šibanc Korošec.

Na tople sprehode med krošnjami dreves na Pohorju se lahko podate zadnje tri sobote v decembru, 16., 23. in 30. decembra, od 15.30 do 17. ure.
Tri decemberske sobote so namenjene za Tople sprehode med krošnjami dreves, kjer se lahko prepustite očarljivemu plesu narave. (Foto: Pot med krošnjami Pohorje)

V štirih letih preko pol milijona obiskovalcev
Septembra je Pot med krošnjami na Rogli praznovala svoj četrti rojstni dan, že spomladi pa se je razveselila pol milijontega obiskovalca. Med obiskovalci prevladujejo Slovenci, sledijo pa gostje s Hrvaške, pojasnjuje Klara Šibanc Korošec.

Posebej poudarja, da je to doživetje dostopno vsem obiskovalcem, tudi tistim z gibalnimi ovirami in družinam z majhnimi otroki. Pot je namreč vse do vrha dostopna z invalidskimi in otroškimi vozički. 

Sprehod na Poti med krošnjami je zanimivo doživetje v vseh letnih časih in vremenskih razmerah. (Foto: Radio Štajerski val)

Zabava za družine in adrenalinsko doživetje za vse
Pot med krošnjami navdušuje z raznolikostjo doživetij. Posebno pozornost namenjajo pripravi dogodkov za otroke, s ciljem, da bi en kilometer dolga pot postala še bolj zabavna. Poseben poudarek dajejo družinam, še posebej poleti, medtem ko beležijo največ organiziranih skupin spomladi in jeseni. Ob obisku bo najmlajše zabavala tudi maskota veveriček Emil, ob poti pa bodo lahko uživali v praznični okrasitvi in adrenalinskih doživetjih, kot je 62 metrov dolg tobogan. (SP)

Na izhodu Poti med krošnjami dreves pritegne pozornnost tudi trgovina s spominki, kjer so na voljo zanimivi lokalni izdelki. (Foto: Radio Štajerski val)

Galerija slik