maj 18, 2022

Kolesarsko traso Celje-Štore-Šentjur zasedli delovni stroji

V Celju so to popoldne zabrneli delovni stroj. Začela se je gradnja državne kolesarske povezave med Celjem, Štorami in Šentjurjem, ki naj bi bila čez leto in pol polna kolesarjev.

Začetek gradnje kolesarske povezave med Celjem, Štorami in Šentjurjem so z zamahom zastavic naznanili (od leve proti desni) župan občine Štore Miran Jurkošek, župan občine Šentjur Marko Diaci, direktorica DRSI Ljiljana Hrga in župan Celja Bojan Šrot. (Foto: Radio Štajerski val)

Ob začetku težko pričakovanega projekta trajnostne mobilnosti so župani vseh treh občin, Celja Bojan Šrot, Štor Miran Jurkošek in Šentjurja Marko Diaci, poudarili, da gre za pomembno naložbo, za katero so si številni prizadevali več let. Gradbena dela so se danes začela na območju za Zgodovinskim arhivom Celje, ki velja za degradirano območje in kjer ima občina v prihodnosti načrte. Bojan Šrot je dejal:



Vsi trije župani so sicer poudarili, da pot do začetka del ni bila lahka. Miran Jurkošek, župan občine Štore, kjer je speljana skoraj polovica trase nove kolesarske povezave, pravi:



Na slavnostni začetek gradbenih del se je, kar s kolesom, iz Šentjurja pripeljal župan Marko Diaci in o 11 kilometrih, ki jih je prevozil dejal:




Gradbena dela, ki naj bi bila končana do konca prihodnjega leta, bosta opravili podjetji VOC Celje in Kolektor CPG.

Nova kolesarska povezava med Celjem, Štorami in Šentjurjem bo dolga slabih 11 kilometrov in pol stala bo več kot 11 milijonov evrov, pri čemer evropsko sofinanciranje znaša 2,7 milijona evrov. Gradnja, ki jo bosta opravili podjetji VOC Celje in Kolektor CPG, naj bi bila končana do konca prihodnjega leta. Investitor izgradnje kolesarskih povezav je Direkcija republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), direktorica Ljiljana Hrga pravi, da državno kolesarsko omrežje, sofinancirano z evropskim denarjem pospešeno raste in razlaga:


(NS)