september 1, 2020

Učenci in dijaki spet v šolskih klopeh

Za učenci in dijaki je prvi šolski dan. Še posebej so se ga veselili prvošolčki, so pa tudi dijaki veseli, da šolsko leto začenjajo v učilnicah. Kaj so nam povedali?

Katja Žolgar je obiskala prvošolce I. OŠ Rogaška Slatina. (Foto: Štajerski val)

Danes je v osnonošolkse šolske klopi v vsej Sloveniji sedlo nekaj več kot 190.000 učencev, med njimi skoraj 21.400 prvošolcev. Kaj so nam na prvi šolski dan povedali prvošolci, ki bodo znanje nabirali v I. Osnovni šoli Rogaška Slatina? Česa se najbolj veselijo?

Kaj pa občutki njihovih staršev? Tudi njih smo ujeli pred naš mikrofon ... 

Da bi bil začetek šole za prvošolčke še dodatno lep in nepozaben, smo jih razveselili tudi radijci Štajerskega vala. Žreb je določil tri šole, ki smo jih obiskali in jim predali naša radijska darila in darila naših sponzorjev. Slatinske prvošolčke smo ujeli ravno, preden so se podali v učilnice, v OŠ Šmarje pri Jelšah in OŠ Hruševec pa smo darila predali ravnateljema. Kako je bilo, preverite v spodnjem videu.

Je pa danes po počitnicah v šole odšlo tudi skoraj 74 tisoč srednješolcev. Kot so nam povedali dijaki I. Gimnazije v Celju, so predvsem veseli tega, da šolsko leto kljub zaostrenim pogojem začenjajo v šolah.

In kako je v šolah ob poostrenih ukrepih? 



Letošnje šolsko leto bo drugačno od minulih, a vseeno naj bo prijetno, zabavno in predvsem uspešno. (EP, KŽ)

Galerija slik