december 9, 2022

Upravna enota Slovenska Bistrica na novi lokaciji

Upravna enota Slovenska Bistrica je z današnjim dnem začela poslovati v novem upravnem središču, na Vošnjakovi ulici. Na novi lokaciji lahko stranke opravijo vse upravne storitve na enem mestu. Naložba je stala 1,7 milijona evrov.

Novo upravno središče Slovenske Bistrice je zaživelo v prostorih stare šole, na Vošnjakovi 10. (Foto: Občina Slovenska Bistrica.)

Novi prostori prijaznejši uporabnikom in zaposlenim
Upravna enota Slovenska Bistrica je ta petek začela z delom na novi lokaciji, v upravnem središču, ki ga je občina Slovenska Bistrica uredila v prostorih stare šole, na Vošnjakovi ulici 10. „Upravna enota je vrsto let poslovala na treh različnih lokacijah v treh različnih stavbah. Takšno stanje je bilo neustrezno z več vidikov, ne samo zaradi procesov poslovanja, ampak je povzročalo tudi nejevoljo pri uporabnikih prostorov. Dodaten primer je predstavljalo dejstvo, da v nobenem od teh objektov, ni bil urejen dostop za invalide oz. gibalno ovirane osebe,“ je ob današnji vselitvi povedal načelnik upravne enote Emil Trontelj in ob tem izpostavil: „S prenovitvijo in ureditvijo objekta na Vošnjakovi ulici so zagotovljeni ustrezni delovni prostori, ki omogočajo učinkovite delovne procese, potreben nivo zasebnosti za stranke, nezadnje pa tudi ustrezno delovno okolje za zaposlene in dostop gibalno oviranih invalidov oz. drugih oseb, ki potrebujejo naše storitve.“

V novih prostostih na Vošnjakovi ulici bodo stranke opravile vse upravne zadeve na enem mestu. (Foto: UE Slovenska Bistrica.)

V izpraznjene prostore se seli Oddelek za gospodarstvo
Dela, ki jih je izvajalec SGP KOGRAD IGEM ZOD začel v začetku leta 2021, so stala 1,7 milijona evrov. Denar za obnovo stavbe je iz občinskega proračuna zagotovila občina Slovenska Bistrica, nekaj pa je za ureditev prostorov prispevalo tudi ministrstvo za javno upravo. Po navedbah direktorja občinske uprave mag. Branka Žnidarja je v objektu na Vošnjakovi ulici, kamor se je preselila Upravna enota Slovenska Bistrica, zdaj tudi nova sejna soba občine Slovenska Bistrica, ki se je že začela koristiti za seje občinskega sveta. V sedaj izpraznjene nekdanje prostore upravne enote na Kolodvorski ulici pa se bo zdaj po njegovih besedah preselil občinski oddelek za gospodarstvo, ki je bil doslej na dislocirani lokaciji na naslovu Trg svobode 5. Zaradi selitve upravne enote je ta petek oteženo poslovanje s strankami, zato na upravni enoti stranke pozivajo, da vse nenujne zadeve urejajo po tem datumu ali obiščejo krajevna urada v Poljčanah in Oplotnici, ki v času selitve poslujeta nemoteno.(SP)

 
V novem upravnem središču so v zgornjem nadstropju pisarne ter velika sejna soba, ki bo občini služila za seje občinskega sveta in razne druge aktivnosti. (Foto: UE Slovenska Bistrica.)

Galerija slik