marec 13, 2024

Upravne enote od danes stavkajo. Kje vse?

Večina upravnih enot po državi bo danes stavkala. Sindikat državnih organov Slovenije včeraj namreč ni prejel zanje zadovoljive ponudbe vladne pogajalske skupine glede stavkovnih zahtev. 54 od 58 upravnih enot po državi bo do nadaljnjega tako stavkalo vsako sredo. Preverili smo, kje v naših krajih.

Stavka poteka tudi na nekaterih upravnih enotah v naših krajih (Foto: Štajerski val)

Sindikat državnih organov Slovenije (SDOS) je v zadnjh mesecih že večkrat opozoril na slabe pogoje dela na upravnih enotah, tudi tokratna stavka ni prva. Ob januarski nam je predsednica sindikata šmarske enote Andreja Krumpak Drofenik dejala:

Ob tem je opozorila tudi na preobremenjenost zaposlenih. Pogovori med vlado in sindikatom doslej niso obrodili sadu. Sindikat je vladi ta teden poslal svoj predlog rešitve, do katerega bi se morala vladna stran izreči do včerajšnjega poldneva. Ker do premikov ni prišlo, od danes in ob vseh sredah do nadaljnjega stavkajo na večini upravnih enot. V naših krajih, kot so sporočili s SDOS, stavka poteka na upravnih enotah Celje, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah in Žalec. Tam v času stavke opravljajo le nujne storitve, v Laškem pa delo na upravni enoti poteka nemoteno. (ViP)