junij 28, 2021

V Bistrici ob Sotli ob občinskem prazniku nov gasilski dom

Konec tedna je bil v Bistrici ob Sotli ob občinskem prazniku živahen prireditveni utrip s kulturnimi, športnimi in družabni dogodki. Po slavnostni seji s podelitvijo občinskih priznanj je občina odprla nov, 700 tisoč evrov vreden večnamenski gasilski dom.

Župan Franjo Debelak ob slavnostnem odprtju večnamenskega gailskega doma v Bistrici ob Sotli. (Foto: FB Zdravko Počivalšek)

Župan pohvalil odlično delo lokalnih društev
V občini Bistrica ob Sotli so ob prazniku občine konec tedna organizirali Petrov sejem s Salamiado, v krajevni knjižnici so odprli so razstavo ob 40. letih delovanja Mešanega pevskega zbora Bistrica ob Sotli, izvedli so koncert Bosorog in 40. nočni turnir v malem nogometu za pokal Marije Broz. Bistričani so se v nedeljo izkazali tudi kot odlični gostitelji 4. vseslovenskega Vinisovega dneva, na na katerem je Zveza Vinis podelila priznanja najboljšim vinom na meddruštvenem-državnem ocenjevanju vin. Ob prazniku občine, ki se ga je udeležil tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, je bistriški župan Franjo Debelak na prvem mestu izpostavil odlično delo, sodelovanje in povezovanje lokalnih društev:


Na slavnostni seji občinskega sveta je občanom in občankam Bistrice ob Sotli čestital tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. (Foto: FB Zdravko Počivalšek)

Občanom in občankam, ki so s svojim uspešnim delom najbolj zaznamovali utrip kraja se je župan Debelak poklonil s podelitvijo letošnjih občinskih priznanj. Kdo so nagrajenci, preveri TUKAJ.

Gasilski dom največja naložba zadnjega leta
Župan Franjo Debelak je ob prazniku ocenil, da so dosežki lokalnih društev večji, kot izvedeni projekti in naložbene pridobitve, ki pa so za občane in občanke seveda prav tako velikega pomena. Ob tem je izpostavil največjo naložbo občine Bistrica ob Sotli v zadnjem letu, ki so jo skupaj z gasilci slovenso odprli prav ob občinskem prazniku: 

Naložba v nov gasilski dom, ki velja tudi za eno največjih občinskih naložb zadnjih let, je stala 700 tisoč evrov. Denar za izgradnjo je v celoti zagotovila bistriška občina. (SP)


Slavnostnega odprtja gasilskega doma v Bistrici ob Sotli se je udležila velika množica ljudi. (Foto: fb Zdravko Počivalšek)