februar 1, 2022

V Celju od danes na voljo Toilet

Za invalide na voljo neprestano, za ostale čez dan

V Celju danes odpirajo javne sanitarije, ki jih je Mestna občina Celje uredila v Celjskem domu. Uporaba bo brezplačna. V prihodnjih dneh bodo odprli še mobilno sanitarno enoto na parkirišču pri Turški mački, uporaba tega stranišča pa bo plačljiva.

Uporaba stranišča v Celjskem domu bo brezplačna. (Foto: Mestna občina Celje)

Sanitarije v Celjskem domu, ki so jih poimenovali Toilet, je občina uredila na vogalu pritličja, kjer je bila nekoč cvetličarna. Ureditev je stala 90 tisoč evrov, denar so zagotovili iz občinskega proračuna. Iz Mestne občine Celje ob tem sporočajo, da bodo javne sanitarije, ki jih bo vzdrževalo javno podjetje Zelenice, lahko brezplačno uporabljali vsi občani in obiskovalci knežjega mesta, in sicer vsak dan od 7. do 21. ure. Prilagojene so invalidom, ti jih bodo lahko s poebnim ključem koristili 24 ur na dan.

V Celju pa se obetajo še ene sanitarije. »Na parkirišču pri Turški mački bomo v teh dneh postavili tudi mobilno sanitarno enoto, ki bo prav tako prilagojena invalidom in bo imela dovozno rampo. Opremljena bo z enoto za dezinfekcijo, notranjo in zunanjo osvetlitvijo ter previjalno mizo. V hladnih dneh bo ogrevana,« sporočajo iz Mestne občine Celje ter dodajajo, da bo za uporabo tega stranišča treba odšteti 1 evrov. (AD)

Galerija slik