februar 1, 2024

V delu Vojnika internet in signal kot v bakreni dobi

Krajani Bovš, Razgorja in vasi Gradišče v občini Vojnik že dlje časa neuspešno opozarjajo na slab signal in slabo hitrost interneta ter pristojne, tudi s peticijo, pozivajo, da jim pomagajo najti rešitev. Pravijo, da so v času digitalnega in telekomunikacijskega razvoja oni še vedno v bakreni dobi.

Krajani Bovš, Razgorja in vasi Gradišče na težavo opozarjajo tudi s peticijo. (Foto: Google maps)

Prizadevanja krajanov naselij Bovše, Razgor in vasi Gradišče v občini Vojnik, da bi dobili optično omrežje in s tem boljši signal ter hitrejši internet imajo že dolgo brado, pravi predstavnik krajanov Matjaž Pečar. Zdaj se je večina gospodinjstev podpisala še pod peticijo - da bi še bolj izpostavili težave, s katerimi se soočajo, razlaga:

Peticijo, ki jo je podpisalo 141 gospodinjstev, so med drugim poslali tudi županoma obeh občin, na kateri mejijo naselja s slabim internetom - šentjurskemu Marku Diaciju in vojniškemu Branku Petretu. Slednji je za naš radio povedal, da je na razpisu, ki ga je pred časom objavila država, projekt izgradnje širokopasovnega optičnega omrežja – tudi za to območje – dobilo podjetje Rune. Pravi:

Peticija krajanov Bovš, Razgorja in Gradišča je dosegla tudi podjetje Rune, kjer na apel krajanov odgovarjajo, da je izgradnja optičnega omrežja na tem območju načrtovana v roku treh let. A predstavnik krajanov Matjaž Pečar pravi, da je to predolgo:

A kaj drugega jim, kot da počakajo, pravi, ne preostane. Ob tem krajani, z njim na čelu, še naprej upajo, na podporo in pomoč tako vojniške kot šentjurske občine, da bi naselja z optičnim omrežjem čim prej povezali s svetom. (NS)