november 19, 2021

V državnem proračunu tudi denar za novo šolo na Kalobju

V državnem proračunu za prihodnje leto bo denar zagotovljen tudi za novo šolo in vrtec na Kalobju. Občina mora zdaj pripraviti vso potrebno projektno dokumentacijo.

Stavba, kjer domujeta kalobška šola in vrtec. (Foto: OŠ Hruševec)

Podružnična osnovna šola Kalobje, kjer deluje tudi vrtec, domuje v objektu, starem več kot 100 let. V kraju že dolgo pozivajo k potebi po novogradnji. Septembra je Kalobje obiskala ministrica za šolstvo Simona Kustec, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ. Takrat je obljubila:

Državni zbor je včeraj potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti. Med drugim je, kot je sporočila državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Šentjurčanka Jelka Godec, potrdil tudi amandma, ki zagotavlja denar za šolo in manjšo telovadnico na Kalobju. Ob tem razlaga:



Na občini Šentjur uvrstitev projekta v državni proračun pozdravljajo, ob tem župan Marko Diaci razlaga: 



»V času poletnih počitnic je bil oblikovan nov idejni projekt, ki je bil oktobra tudi predstavljen KS Kalobje. Nova stavba POŠ Kalobje bo tako povezovala šolo in vrtec s skupnimi prostori – knjižnico, večnamenskim prostorom in zunanjim atrijem. Telovadnica bo od zgradbe ločena, vendar povezana s toplim in suhim prehodom. Poudarjena bo tudi dimenzija skupnosti, saj bo poslopje izven časa pouka na voljo za uporabo krajanom Kalobja,« ob uvrstitvi projekta v državni proračun še razlaga Jelka Godec. (AD)