julij 29, 2022

V Imenem znova galopske dirke

Na hipodromu v Imenem bodo v soboto tradicionalne konjske dirke, največje galopske dirke v Sloveniji. Na desetih dirkah se bo v različnih kategorijah pomerilo približno 50 jezdecev, obeta se tudi atraktiven spremljevalni program.

Organizatorji napovedujejo, da bodo galopske dirke v Imenem tudi letos prava paša za oči. (Foto: Radio Štajerski val)

Konjske dirke v Imenem so od leta 2008 uradne dirke za registrirane dirkalne konje v Sloveniji, letos jih bodo člani društva Konjenica Virštanj Obsotelje organizirali že šestnajstič. Predsednik konjenice Ivan Amon napoveduje nastope približno 50 drznih jezdecev iz vse Slovenije, ki se bodo v različnih kategorijah pomerili na desetih dirkah. Prireditev se bo na hipodromu v Imenem začela soboto ob 13. uri, prva konjska dirka pa bo ob 14. uri, napoveduje Ivan Amon.


Tekmovalni program se bo zaključil z dirko članov Konjenice Virštanj-Obsotelje.
V galopu se bodo pomerili poniji, toplokrvni križanci, slovenski hladnokrvni konji, arabski in angleški polnokrvni konji. (Foto: Radio Štajerski val)

Ob konjskih dirkah pa Amon napoveduje tudi zanimiv spremljevalni program, med drugim vodeno jezdenje konj, stojnice s konjsko opremo, srečelov in atraktiven nastop znane prišepetovalke konjem Tamare Hočevar.

Konjske tombole letos v Imenem ne bo. Po dirkah se bodo obiskovalci lahko zavrteli ob ritmih narodno-zabavne glasbene zasedbe JUHU, poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. Amon pričakuje, da se bo galopskih dirk v Imenem tudi letos udeležilo veliko obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije in da bodo skupaj prispevali k razvoju galopskega športa v Sloveniji. (SP)