februar 3, 2020

V Ločnecu nov dom šmarskih lovcev

Lovska družina Šmarje pri Jelšah bo konec maja odprla nov lovski dom v Ločnecu, ki bo služil tudi izobraževani in razstavni dejavnosti. Več kot sto tisoč evrov vreden objekt so lovci uspeli zgraditi s prostovoljnim delom ter ob pomoči številnih sponzorjev in donatorjev.

Lovski dom v Ločnecu je trenutno v četrti gradbeni fazi. (Foto: Lovska družina Šmarje pri Jelšah)

Večnamenska dvorana in sobe za nočitev
Lovska družina Šmarje pri Jelšah nadaljuje prizadevanja za gradnjo novega lovskega doma v Ločnecu. Gradnja je stekla leta 2015 na pobudo trenutnega starešine Daniela Mastnaka, ki je s še nekaterimi drugimi lovskimi kolegi ocenil, da obstoječi prostori ne ustrezajo več potrebam sodobnega časa. Dotrajan in premajhen dom bo tako nadomestil sodoben lovski objekt, katerega izgradnja je v zaključni fazi. "V novem lovskem domu bo dvorana za 60 ljudi, priročna kuhinja, sodobna hladilnica in sobe, v katerih bo mogoče tudi prespati," razlaga Mastnak in dodaja, da bo do vselitve potrebno dokončati ogrevalni sistem, položiti keramiko in urediti pročelje objekta, prav tako bo treba urediti zunanja zemeljska dela.

Ob domu mini park z ribniki
Dosedanja dela so po ocenah tajnika družine Gorazda Jordana vredna približno sto tisoč evrov. Gradnjo so, kot poudarja Jordan, omogočili številni donatorji in sponzorji, pa tudi člani društva, ki se izkazali z veliko urami prostovoljnega in požrtvovalnega dela. Nov lovski dom pa bo ob lovski dejavnosti služil tudi za učne delavnice in razstave, prav tako je v načrtu mini park z majhnimi ribniki in klopcami, kjer bo mogoče v miru opazovati naravo in divjad, izpostavlja Gorazd Jordan:

V Lovskem domu Šmarje pri Jelšah upajo, da bodo odprtje novega lovskega doma v Ločnecu s priložnostno slovesnostjo proslavili konec maja. (SP)