december 29, 2020

V Podčetrtku bodo povečali dom starejših

V Podčetrtku bodo najkasneje do leta 2023 zgradili prizidek doma starejših občanov. V objektu bo 30 dodatnih postelj, prostori za dnevno varstvo starejših in prostori za nujno medicinsko pomoč.

Takšen bo nov dom starejših v Podčetrtku. (Foto: občina Podčetrtek)

Računajo na državni in evropski denar
Občina Podčetrtek tudi v prihodnjih letih načrtuje vlaganja v zdravstvo in oskrbo starejših. Med najpomembnejšimi bo izgradnja prizidka doma starejših občanov pri Zdravstvenem domu Podčetrtek. Po besedah župana Petra Misje je v obstoječi enoti doma starejših trenutno na voljo 20 postelj, s prizidkom pa bodo obstoječim kapacitetam dodali še 30 novih. V stavbi želijo urediti tudi prostore za nujno medicinsko pomoč in prostor za zdravnika oz. medicinsko sestro. Misja ob tem dodaja:

 
Enota doma v Podčetrtku bo še naprej delovala pod okriljem Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. (Foto: občina Podčetrtek)

Pri načrtovanju doma so upoštevali najsodobnejše smernice in priporočila pristojnih strokovnjakov. Večina sob bo enoposteljnih, prav tako bodo v domu zagotovili prostore za dnevno varstvo starejših. Naložbo občina Podčetrtek načrtuje skupaj z Domom upokojencev Šmarje pri Jelšah in Zdravstvenim domom Šmarje pri Jelšah. Nova domova starejših bodo v sodelovanju z državo do leta 2023 zgradili tudi v Kozjem in Rogatcu. (SP)

Sorodne vsebine:
V Rogatcu in Kozjem v gradnjo domov za starejše
Dom starejših v Kozjem leta 2023